Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 17:00 1 393 0

В Ювентус е по-забавно със Сари

  • пауло дибала-
  • ювентус-
  • маурицио сари

Думите са на Пауло Дибала

В Ювентус е по-забавно със Сари - 1
Снимка: БГНЕС

Идването на треньора Маурицио Сари в Ювентус се отразява положително върху Пауло Дибала. 26-годишният футболист е по-щастлив сега в сравнение с предишните сезони, като счита, че причината е в по-офанзивния стил на игра, пише sportal. Дибала вече има 6 гола, след като за целия минал реализира 10.

“Промени се начинът, по който отборът е воден - заяви той пред El Pais. - Разбиранията на Сари за играта са напълно различни. Както за мен, така може би и за останалите нападатели, сега е по-забавно. Задържаме топката по-дълго и създаваме повече възможности. Това ти позволява да направиш нещо по-различно в дадена ситуация, защото знаеш, че ще получиш нов шанс по време на мача. Научаваш се да играеш бързо и да нападаш през цялото време. Има двубои, в които създаваме по 20 възможности за гол. Можете да си представите какво означава това за един нападател.”

Имаше вариант Дибала да напусне Юве през лятото, но той отказа и счита, че е взел правилното решение.

“Чувствам се като важен футболист, който се радва на уважение от страна на тифозите и съотборниците. Но не се имам за лидер и не се и опитвам да бъда такъв. Лидерът в един отбор трябва да носи позитивизъм, а не да крещи и обижда. Длъжен си и да знаеш кога да говориш с колегите си. Понякога просто не трябва да казваш нищо. Патрис Евра, например, беше феноменален в това отношение. Или пък Буфон, който е джентълмен и самото му присъствие е впечатляващо. Важното е да се държиш естествено, няма смисъл да се опитваш да накараш другите да те заобичат”, каза още аржентинецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА