Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 17:58 2 557 3

Ферер: Григор е невероятен играч, много е важен за тенис феновете

  • давид ферер-
  • григор димитров

Испанецът призовава Димитров към търпение

Ферер: Григор е невероятен играч, много е важен за тенис феновете - 1
Снимка: БГНЕС

Дни след края на Финалния турнир на ATP в Лондон, в английската столица се провежда друго интересно тенис събитие. Това е Champions tennis Royal Albert Hall 2019 - демонстративен турнир, който се провежда в известната концертна зала Роял Албърт Хол в Лондон. В шоуто се включват различни големи имена в тениса, като тази година феновете радват легенди като Мартина Хингис и Горан Иванишевич, а също и бившите звезди Тим Хенман и Томи Хаас. Сред участниците е и един от най-силните испански тенисисти в последните 10-15 години - бившият №3 в света Давид Ферер, който даде интервю специално за Sportal.bg, със съдейството на намиращия се в Лондон в момента футболен и тенис фен Кирил Евтимов. 37-годишният Ферер тази година сложи край на професионалната си кариера, в която има 27 титли, както и финал на “Ролан Гарос” през 2013.

“Това място е невероятно, различно е. Изпитвам същото удоволствие от играта и пак искам да се представям добре, но не е същото като професионалния тенис. Да участвам в подобни събития е подарък за мен - забавлявам се с всички останали.

Няма шанс да се завърна в професионалния тур, вече се намирам в нов етап от живота си. Имам семейство и вече не искам да бъда професионален играч. Тази фаза от живота ми вече приключи, сега имам други цели и за мен е важно да съм със семейството ми”, сподели Ферер, който получи специален подарък от Евтимов - българско вино.

Испанецът бе съперник на най-добрия ни тенисист Григор Димитров във финала на първия турнир, който хасковлията спечели в кариерата си - този в Стокхолм през 2013 година. “Кога Григор ще спечели титла от “Големия шлем”? Не зная, трудно е да се каже, но Григор е невероятен играч, притежава всички качества, за да спечели турнир от “Шлема”. Не зная кога, но трябва да си търпелив. Григор е много важен за тенис феновете. Сигурен съм, че ще подобрява играта си, защото е професионалист и е много добро момче, притежаващо голям талант. Какво би могъл да подобри в играта си Григор? Не зная, не съм в неговия екип. Разбира се, той може да подобри различни неща в играта си, но какво точно ми е трудно да кажа”, коментира испанецът.

Ферер сподели още, че очаква силни изяви през 2020 година от по-младите изгряващи тенис звезди като Стефанос Циципас, Доминик Тийм и Даниил Медведев. “Някой от тях може да спечели титла от “Шлема”. Разбира се, Рафа (Надал), Ноле (Джокович) и Роджър (Федерер) ще имат своите шансове, но с всяка следваща година ще им става все по-трудно".

"Не съжалявам за нищо в кариерата ми. В края на краищата давах всичко от себе си през цялото време. Дори когато съм правил нещо погрешно, това ми е помогало да съм по-добър играч и личност”, каза още Ферер, който в момента е директор на турнира в Барселона и планира да бъде активен в състезанията за ветерани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    1 4 Отговор
    мене ако питаш е страшен лигльо, толкова е непостоянен, че друго не мога да кажа

    Коментиран от #2

  • 2 Станкова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "А бе":

    Ами, добре че не ви питат! Григор е всичко друго, но не и "лигльо"! Почти всеки тенисист има спадове в играта си, а и все пак беше контузен! Ако по-детайлно следите изявите на други добри тенисисти в тура, ще видите, че и при тях положението е подобно!
  • 3 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    А кой е Ферер?