3 Декември, 2019 15:56 1 313 1

Уникално: Роджър Федерер ще бъде увековечен върху монета

  • роджър федерер-
  • ще бъде увековечен-
  • върху монета-
  • швейцария

Оказва се, че това е първият случай, в който швейцарската държава отдава такава чест на неин жив гражданин

Уникално: Роджър Федерер ще бъде увековечен върху монета - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният швейцарски тенисист Роджър Федерер ще бъде увековечен на сребърна монета от 20 франка, това съобщиха от швейцарското правителство.

От правителството съобщават още, че през 2020-а година ще бъде изсечена и златна монета с лика на Маестрото.

Оказва се, че това е първият случай, в който швейцарската държава отдава такава чест на неин жив гражданин, отличил се с големи успехи в сферата си.

"Роджър Федерер е може би най-успешният спортист на Швейцария в индивидуален спорт за всички времена. 20-кратният победител в турнири от Големия шлем е и отличен посланик на страната ни", заявиха от правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ШВЕЙЦАРИЯ ИМА МОНЕТИ И ШОКОЛАД -КЪДЕ ПО -НАПРЕД ??? ВЕРНО ИМА И ЛЕКАРСТВА ...АМА ДЕ Е ФЕДЕРЕР ...ДЕ СА ЛЕКАРСТВАТА / СЕКУНДИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ / !!!!!!!!!!!1