12 Декември, 2019 14:00 3 204 8

Българин на върха на световния покер

  • покер-
  • милен стефанов

За първи път нашенец печели състезание от подобен ранг

Българин на върха на световния покер - 1
Снимка: Facebook

Варненецът Милен Стефанов вдигна купата на последното издание на WPT (World Poker Tour) във Флорида. За първи път българин печели състезание от подобен ранг. 25-годишният варненец си тръгва с над половин милион долара, което е и най-голямата от четирите печалби в кариерата му на покер играч.

В турнира стартираха близо 1000 играчи. Осем часа бяха необходими за отпадането на четирима от тях преди финалната маса. Накрая останаха само Стефанов и още петима души. Милен завърши лидер по чипове, което го класира за участие в турнира в Лас Вегас през май догодина.

Милен Стефанов е роден във Варна. Възпитаник е на Първа езикова гимназия и Икономическия университет. Доскоро той играеше основно в интернет, но през 2019 г. участва в повече турнири на живо, съобщава още БНР. През лятото той записа първа голяма печалба от турнир в Барселона, където завърши на четвърто място с премия от €37 000.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 0 Отговор
    Юруш ся всички по казината
  • 2 Гост

    5 2 Отговор
    Браво. Този едва ли ще работи някога. И няма да допринесе с нищо за общрството

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сиромаха

    5 1 Отговор
    Аз когато играех тексас холдем този пич е бил ма около 15 години, Сега той е милионер а аз съм затънал в дългове дори нямам пари да си купя едно въже да се Обеся!!! Кво нещо е живота!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 тука има-тука нема

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сиромаха":

    Избери си тоя, на когото дължиш най-много и се хвърли под колата му. Ще икономисаш от въже и ще му направиш мръсно за цял живот.

    Коментиран от #7

  • 6 хубавец

    0 1 Отговор
    който е наясно с тази индустрия, знае много добре, че тези пари дето ги е спечелил, повечето той ги е похарчил предварително, само балъците завиждат, без да знаят за какво става въпрос, иди играй и ти, намери си спонсор, да видиш как е и колко се печели
  • 7 Сиромаха

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "тука има-тука нема":

    Влака, влака брачед върши най Убава работа!! Колите имат спирачки ще стане "сакатлък" само да те осакати без да те убие и ще теглиш още повече, дет са вика още по ГОЛЯМ ще го Ядеш!!!!!! (ям)
  • 8 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ще допринесе, разбити семейства, комар ороспочулук, алкохол и дрога