Last news in Fakti

16 Декември, 2019 09:41 1 433 10

Играч от Топ 30 на АТР замесен в черно тото и схема за 1,6 трилиона евро

  • черно тото-
  • схема-
  • тенис на корт

Проучването е показало, че са замесени 135 играчи, като един от тях минава за световна звезда

Играч от Топ 30 на АТР замесен в черно тото и схема за 1,6 трилиона евро - 1
Снимка: БГНЕС

Международна схема за уреждане на мачове в тениса разкри съвместно разследване на германското издание „Ди Велт“ и немската национална телевизия „ZDF”. Според експертите, само през 2018 г. през различните тото схеми в тениса са развъртени 1,6 трилиона евро.

Проучването е показало, че са замесени 135 играчи, като един от тях минава за световна звезда. Той е част от Топ 30 на АТР и има няколко спечелени турнира. Разследването е обхванало няколко държави, включително Белгия, Испания, Франция и САЩ. Стигнало се е до намесата на ФБР, което се е свързало с белгийските разследващи.

“Става дума за мрежа на Арменската тото мафия, която се е разпростряла върху няколко държави в Европа. Организацията е много добре функционираща и действаща с огромен размах. Структурата им е много стройна. Има хора, които се занимават само със сметките в заложните компании, други „изпират“ парите, а трети контактуват с играчите“, коментира Ерик Бишоп – зам.-главен прокурор на Белгия.

Един от основните свидетели е германският тенисист Макс Х. Германската звезда на женския тенис Андреа Петкович, която е гост коментатор на "ZDF" твърди, че обикновено в схемите на тото мафията се използват спортисти от бедните държави, които имат финансови трудности да пътуват за участие на различните турнири. През последните години десетки мъже и жени от световния тенис бяха извадени от спорта заради участие в тото схеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОП

    2 1 Отговор
    Е това гришо. На онзи финал в истанбул когато играеше с некъв с ранк 200+ и го загуби насила.
  • 2 Анти милиционер

    2 2 Отговор
    Гришнята ще продължи ли да е тенисист?
  • 3 Димитров

    1 0 Отговор
    Бе да си разследват бе, аз си живея у Мунако и ми е през чичовия.
    Черно тото, бяло тото, пари трябва да се изкарват ей...за..би го тоя спорт!!!!!
  • 4 1.6 трилиона............

    0 0 Отговор
    Много бре.
  • 5 Сиромаха

    1 0 Отговор
    Гришо би трябвало да има достатъчно Кинти за да НЕ ги прави тези работи !!!! Ама то ПУСТА ПАРА, те си трябват все повече и ПОВЕЧЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чичо Тони

    0 0 Отговор
    Има допълнителна информация, че въпросния играч е с 3 АТР титли. Гришо е с 8! (това за хейтърите). С 3 АТР титли в топ 30 са: Беретини, Шарцмен, Пер, Де Минор и Басилишвили.
  • 9 ддд

    0 0 Отговор
    Гришнята е кандидат за това: без особенни успехи поддържа висок стандарт на живот, а на корта губи от сигурни победи. Рядко, ама много рядко се случава играч от топ 5 да губи от такива след топ 20 и то без същественна съпротива или видим късмет и добра игра на насрещния.
  • 10 цербер

    0 0 Отговор
    Андреа Петкович, която е гост- коментаторКА на "ZDF"