19 Декември, 2019 19:05 3 308 5

Лечков отговори на Ивелин Попов

  • лечков-
  • отговор-
  • отказване-
  • попов-
  • национален отбор-
  • българия

"Щом казва, че аз съм една от причините да се откаже, нека назове и другите 99 причини", заяви бившият отговорник на националния отбор

Лечков отговори на Ивелин Попов - 1
Снимка: БГНЕС

Йордан Лечков отвърна на Ивелин Попов, който твърди, че именно легендата и доскорошен отговорник на националния отбор е причината да вземе решение да се оттегли от държавния тим.

"Какво да коментирам, след като не съм чул интервюто му. А и искам да ми посочите кога съм критикувал отбора? Ако съм критикувал, смятате ли, че бих го направил без основание. Нали това ми е работата като отговорник на националния отбор. Този дебат в момента въобще не го разбирам. Нито преди мач, нито след, съм казал нещо по-различно от това, което съм видял по време на самия двубой. Мнението ми е, че не се играе, както трябва и нямаме резултати", коментира Лечков пред "Блиц".

"Аз отказвам да поемам вина за общото състояние на целия български футбол. Нито аз съм изтървал дузпа, нито съм изтървал голове, нито каквото и да е... Нека всеки да си носи отговорност за своите решения. А за моите решения, да коментирам представянето на отбора - това ми е част от задълженията. Слушали сте мненията ми след мач, не вярвам много да са се разминавали с това, което сме виждали на терена от играчите", продължи героят от САЩ`94.

"Щом казва, че аз съм една от причините да се откаже, нека назове и другите 99 причини. Това е несериозно. Аз също съм играл за националния отбор, винаги съм се раздавал за България", подчерта Лечков.

"Винаги съм бил обективен. Не говорим за нападане на някого, говорим за това, което виждаме на терена, това съм казвал след даден мач", продължи сливналията.

Попитан дали ще бъде добре за националния отбор, ако Ивелин Попов промени решението си и се завърне за плейофа с Унгария, Лечков каза: "Това е работа на треньорите, както винаги съм казвал. И пак ще повторя: Футболът щом може без Марадона, значи може без всеки."

По повод отстраняването му от вицепрезидентския пост в БФС и от поста отговорник на националния отбор, Лечков каза: "Кой е казал, че съм отстранен? Това е някакво решение на колегите, което продължавам да твърдя, че е нелегитимно."

"Сега предстоят празници, до следващия Изпълком има доста време. Много неща ще се променят. На мен никой не ми е крив, просто назовавам нещата с истинските имена. Аз най-много искам да се класираме на Евро 2020", завърши Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ужас

    9 2 Отговор
    Що 99 бе манго, може да са 2 причивите???? Не е казал 1%??!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ужас

    4 0 Отговор
    Тоя е по нагъл и от Тиквун.До кога ще ни показвате тая Конска мутра?
  • 5 цЕсКи лЕсЕкА

    2 0 Отговор
    Тоз е толкова вреден и дразнещ,че трябва да се отстрани от БГ футболът за винаги! Маа те там по тоз край са все най великите!