Last news in Fakti

1 Януари, 2020 12:58 1 617 1

Бербатов попадна в любопитна класация

  • бербатов-
  • класация-
  • анализ-
  • манчестър юнайтед

Анализирани са над 85 хиляди представяния на футболисти в мачове, а българският голмайстор е на пета позиция

Бербатов попадна в любопитна класация - 1
Снимка: БГНЕС

През 2019 г. Димитър Бербатов може и да окачи бутонките на пирона на 38-годишна възраст, но остави след себе си изключително дълбока диря. При това на едно от най-трудните места за това - родината на футбола Англия.

С оглед на отиващото си десетилетие, най-голямата и авторитетна спортна медия на Острова Sky Sports си направи труда да анализира представянето на всеки един играч във всеки един мач за изминалите 10 години. Или са били оценени над 85 хил. индивидуални представяния във Висшата лига за този период.

Всички те са били оценени на базата на 35 различни показателя, за да се премахне напълно субективният фактор. И след този масивен труд Sky Sports изкара 5-те най-добри индивидуални представяния в Премиършип за тази декада. А в тази класация, пред цели 85 хил. други, на 5-то място е Димитър Бербатов.

Медията класира на тази престижна позиция неговите изяви в мача на Манчестър Юнайтед с Блекбърн на 27 ноември 2010 г. Тогава "червените дяволи" смазват съперника със 7:1, а българският магьосник нанизва цели пет гола в мрежата на клетите Роувърс.

С цели две представяния в тази класация е Луис Суарес, който е и на върха. Единствените други двама в нея са Хари Кейн, който сега блести с екипа на Тотнъм, както и Серхио Агуеро, който е класиран на втората позиция.

Ето и как изглежда класацията:

5. Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) - за мача на 27 ноември 2010 г. срещу Блекбърн (7:1);

4. Хари Кейн (Тотнъм) - за мача с Лестър на 18 май 2017 г. (6:1);

3. Луис Суарес (Ливърпул) - за мача с Норич на 29 септември 2012 г. (5:2);

2. Серхио Агуеро (Манчестър Сити) - за мача с Нюкасъл на 3 октомври 2015 г. (6:1)

1. Луис Суарес (Ливърпул) - за мача с Норич на 4 декември 2013 г. (5:1)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Открийте разликите

    2 0 Отговор
    КАКВИ СА 3-те РАЗЛИКИ МЕЖДУ БЕРБАТОВ И БОЙКО КРЪСТАНОВ ? ! ?
    : - ) ) )