3 Януари, 2020 09:32 2 221 1

Ювентус обяви трансфера на Деян Кулушевски

  • ювентус-
  • аталанта-
  • деян кулушевски

В момента Кулушевски е под наем в Парма и Ювентус е дал съгласието си той да остане там до края на сезона

Ювентус обяви трансфера на Деян Кулушевски - 1
Снимка: Twitter

Ювентус официално обяви трансфера на халфа на Аталанта Деян Кулушевски. 19-годишният талант премина медицински прегледи тази сутрин в Торино, а след това подписа договора си с “бианконерите” до 2024 година. Шампионът на Италия ще плати за него 35 милиона евро на бергамаските, като допълнително са заложени и още 9 милиона евро като бонуси в зависимост от представянето на играча.

В момента Кулушевски е под наем в Парма и Ювентус е дал съгласието си той да остане там до края на сезона, като едва през лятото ще пристигне в Торино.

Това е голям трансферен удар за Аталанта. Клубът привлече шведа срещу само 165 хил. евро на 16 години от ИФ Бромма през 2016 година. Младокът обаче впечатли с изявите си от началото на сезона в Серия “А” с екипа на “Дуковете”, като вече има 4 гола и 7 асистенции в 17 мача. Затова грандовете се наредиха на опашка за подписа му, но Ювентус изпревари конкуренцията и успя да си осигури услугите му.

“Много съм щастлив. 2020 година не можеше да започне по-добре. Това е важен ден за мен, приятелите ми, моето семейство и всички, които работеха с мен”, бяха първите думи на Кулушевски след подписването на договора с Юве.

“Ювентус е един от най-големите клубове в света. Когато едно момче започва да играе футбол, то мечтае да играе в подобен отбор. Щом разбрах за възможността да дойда тук, дори не се замислих какво да отговоря”, каза още талантът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво момче

    1 0 Отговор
    Добре дошъл в най-силния клуб този сезон.