Last news in Fakti

8 Януари, 2020 10:41 2 271 1

УЕФА плаши Ливърпул с ЦСКА

  • цска-
  • ливърпул-
  • уефа

Сайтът на европейската централа посочва 12 случая в континенталния футбол, когато един отбор има аванс дълго време, а накрая не става шампион

УЕФА плаши Ливърпул с ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Официалният сайт на УЕФА само в рамките на няколко дни използва ЦСКА като опасно предупреждение и като светъл пример за Ливърпул. Световният и европейски клубен шампион в момента е лидер във Висшата лига с 13 точки аванс пред втория Лестър и е без допусната загуба в шампионата от началото на сезона. Нещо повече - "червените" имат мач по-малко.

В едната си публикация, излязла в понеделник, сайтът на европейската централа посочва 12 случая в континенталния футбол, когато един отбор има аванс дълго време, а накрая не става шампион. Един от тези негативни примери е ситуацията с ЦСКА през сезон 2014/15. „Армейците“ са първи в класирането на Коледа, но през пролетния полусезон записват 10 поредни мача без реализиран гол и завършват на пето място. Още повече, че в края на първенството „червените“ тогава останаха без лиценз и бяха пратени в Югозападната „В“ група.

В публикуван вчера материал УЕФА обаче дава ЦСКА и като пример за Ливърпул. Мърсисайдци в края на сезона може да станат 34-ият случай от началото на новото хилядолетие, при който отбор става шампион без записана загуба. Именно такава е ситуацията с „армейците“ през сезон 2007/08. Тогава тимът от „Българска армия“ завърши с 24 победи и 6 равенства, а в крайна сметка със 78 точки приключи сезона с 16 точки аванс пред втория Левски. Интересното е, че след това ЦСКА загуби лиценза си и не участва в квалификациите за Шампионската лига.

Любопитното е, че сръбският гранд Цървена звезда през същия сезон 2007/08 също завършва без загуба в местното първенство – 21 победи и 12 равенства. Това обаче не се оказва достатъчно за титлата. Шампион става Партизан с 80 точки, на пет пред големия си съперник в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LIVERPOOL

    4 0 Отговор
    xaxaxaxaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa