Last news in Fakti

9 Януари, 2020 18:08 1 285 3

Бербатов разочарован от Юнайтед, дава съвети на Рашфорд

  • димитър бербатов-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • маркъс рашфорд

Честно казано, след първия мач със Сити се чувствам ужасно

Бербатов разочарован от Юнайтед, дава съвети на Рашфорд - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази дълбокото си разочарование след загубата на “червените дяволи” на “Олд Трафорд” с 1:3 от Манчестър Сити за Купата на лигата.

Манчестър Сити удари лошо Юнайтед и направи голяма крачка към финала на "Карабао Къп"
“Честно казано, след първия мач със Сити се чувствам ужасно. Първото полувреме беше много под необходимото ниво, не беше приятно за гледане. Отборът беше разпилян, а Сити определено беше по-добрият състав - всички го видяха. Единственото хубаво нещо е, че предстои реванш. Дано играчите да имат време за равносметка и да покажат по-добро лице във втория мач. Видях как според много хора това е било най-лошата първа част на Юнайтед, която някога са виждали. Не искам да правя заключения, но не беше приятно. Честно казано, Сити трябваше да вкара не три, а пет гола”, написа Бербатов в редовната си колонка за Betfair.

Българинът обаче отличи Маркъс Рашфорд, отбелязал единственото попадение за домакините в мача, като дори даде ценни съвети на 22-годишния нападател. “Това беше поредният чудесен гол на Рашфорд, дошъл от наистина бърза контраатака. Юнайтед разполагат с няколко много бързи играчи, но не се възползваха от това. Единственият проблем понякога, е че пъргавите футболисти искат топката да им е при краката и не виждат свободните пространства пред себе си. Когато обаче се опитват да използват тези пространства, халфовете не им дават топката. Ако бях също толкова бърз, колкото Рашфорд, и направя три пробега без никой да ме види или даде топката, на четвъртия не бих си хабил енергията. Всичко се отнася до психологията.

Когато аз играех, сър Алекс казваше: “Дайте топката на Берба и когато го сторите, не стойте на едно място, а бягайте - той ще ви намери”. Трябва да познаваш съотборниците си - кой ще ти подаде топката и кой ще направи пробив. Тези неща са малки детайли, но са много важни. Рашфорд трябва да бъде твърд към съотборниците си. Ако се налага, нека да се скара с тях на терена или да им извика: “По дяволите, дайте ми топката”. Всичко друго няма значение, ти трябва да покажеш характер и да имаш воля за победа. Караници или бой - няма значение, щом всичко това е с цел спечелване на мача. По дяволите, просто го правиш”, допълни Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да,бе

    4 2 Отговор
    Тоз забрави га търка резервната скамейка!!И съвети давал!Браво!!!Е те от този ще стане "човек " като Перукан!

    Коментиран от #3

  • 2 565

    2 2 Отговор
    НА КОЙ ГИ КАЗВА ТЕЗИ РАБОТИ ? САМ СИ ПИШЕ И САМ СИ ЛАЙКВА ПОСТОВЕТЕ :- ) ) ) ПО-УБАВО ПУБЛИКУВАЙНЕ НОВИНИ ЗА МАЙКА МУ, КОЯТО Е КРАСАВИЦА И ДОСТА ПО-ИНТЕРЕСНА, ВЕЧЕ Я ЗАБРАВИХМЕ А СЪС СИГУРНОСТ СЕ ПОДЪРЖА СТРАХОТНО . . . ЕТО ТОВА Е ТЕМА
  • 3 Аз пък знам

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "да,бе":

    Аз пък имам спомен, че беше голмайстор на Висшата Лига, при това за половината време игра, което игра болния пърделн.ик Руни .
    Поне така си спомням де ... ако бъркам нещо ме поправи.
    Още имам спомен, че е едва четвъртият играч и единствения чужденец вкарал 5 гола в един мач на Висшата лига