Last news in Fakti

20 Януари, 2020 18:29 2 626 10

Венцеслав Стефанов: Феновете на ЦСКА са интелигенти, а левскарите са провокатори

  • венци стефанов-
  • български футбол-
  • цска-
  • левски-
  • славия-
  • цска 1948

Президентът на Славия коментира всички актуални теми в българския футбол

Венцеслав Стефанов: Феновете на ЦСКА са интелигенти, а левскарите са провокатори - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира "белите", Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948, БФС, избора на Димитър Илиев за Футболист на годината и ред други неща. Ето какво каза той пред Sportal.bg:

"В българския футбол нещата тотално са се объркали. Гледах днес тоя вика тоя, отивайте там това да правите, онова да правите. Добре де, нас никой никога не ни е пращал в Славия. Никой не ни е давал милиони, никой не ни е помагал, за да издържаме клуба. Какво се получава - някъде някой по нареждане отива, хвърля някакви милиони, за да издържа някой клуб. След това, ако условията му не са удовлетворени, спира издръжката и търсим друг балък. Така футболът никога няма да се развие.

Защо за 26 години на нас в Славия никой не ни даде един лев, не ни предложи някой благодетел да дойде да помага? Ако наистина има справедливост, столицата ще остане само с един отбор в "А" група - Славия. Само нашият клуб е изряден.

Васил Божков казва, че е покрил 22 милиона задължения в Левски. При ЦСКА Гришата покрива, но там никнат като гъби. Не знам как точно ЦСКА ще строи "Българска армия" - отгоре ли ще спускат машините с хеликоптери? Наясно съм какво трябва да има един съвременен стадион, за да бъде лицензиран за Европа. Това е неизпълнимо за Борисовата градина - трябва да се сече, може би Цариградско шосе трябва да стане платен паркинг. Това е неизпълнимо! Това е прах в очите на хората. За да не протестират феновете, гледаме да отлагаме - кажи си честно пред хората, става или не става.

Дали феновете на Левски ще подкрепят Васил Божков? Силно се съмнявам. А ако това нещо се случи, ще е прецедент и тогава благодетелите на всички други клубове ще карат феновете да излизат пред Министерски съвет и да искат това или онова! Какъв е ефектът като феновете на Ботев (Пловдив) излизат и искат строеж на Колежа, а? Тодор Живков го е казал преди много време: "Какво ще решаваш ти, когато нямаш пари!". Вместо да правим протести, да се хващаме здраво за работа!

Няма да е кой знае какъв проблем според мен да има мач ЦСКА срещу ЦСКА в "А" група. Най-доброто е да се обединят - това би било наистина най-доброто! Публиката на ЦСКА е интелигентна, те обичат много отбора си и за разлика от "сините" не са провокатори. Такова обединение е най-доброто за ЦСКА. Противопоставянето между двата ЦСКА е изкуствено нагнетено.

Ако ЦСКА беше тръгнал от Четвърта лига, нямаше да има ЦСКА 1948. Нещата обаче са се случили. Чудно ми е Гриша Ганчев какви грешки прави в трансферите. За първи път - миналата и тази година, бъркат. За 25 години Гришата, и преди това като беше Литекс, почти не е правил грешен избор. Някой друг там разваля трансферната политика. Ако успеят да се обединят и разберат, ще е добре не само за ЦСКА, но и за българския футбол. На Цеката синовете ги виждам като момчета с бъдеще, напористи са, ако успеят да си изчистят нещата с Васил Божков и Гриша Ганчев, могат да направят доста неща за футбола. Визирам братя Найденови.

Изборът на журналистите за Футболист на годината беше протестен срещу Лудогорец. Според мен Антон Недялков заслужаваше най-много наградата, но и вие, журналистите, сте хора и нищо човешко не ви е чуждо - и вие душа носите. Георги Петков заслужаваше най-много да спечели преди една година, но просто Гриша Ганчев се беше подготвил много добре. Жоро ще остане моралният победител. Никой няма да запомни, че Космонавтчето е бил Футболист на България, защото той заслужаваше да бъде победител, колкото аз заслужавам да ме направят папа.

Аз съм против този формат на първенството. Категорично! Трябва да се върне формулата с 16 отбора, 30 кръга. Това е най-доброто за нашия футбол. Не е дошло времето да кажа кой е моят фаворит за президент на Българския футболен съюз. Като гледам какви имена се въртят и предлагат...", заяви Венци Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената

    24 14 Отговор
    Отбор ,,Левски,, няма !!! От 1992 г са ФК,, Леффка Драгойчева-Лаффчис,,1992
  • 2 Бат Коче

    17 0 Отговор
    Ми прав си за някои неща,за космонавта бъркаш,що да не я е
  • 3 Чичо венци

    12 16 Отговор
    Защо не беше на срещата защото е по черното тото. Не случайно му отвлякох сина!!!
    По е на е да мрази 5000 - 6000 наркомани ама поне си приНава че е скрит чорбар все пак пт цска взинаше пари дълги нгодини да им клякат, а да се борят на живот и смърт срещъ левски

    Коментиран от #7

  • 4 Само да добавя

    17 15 Отговор
    Стефанов ти си тъп , като вулканизиран галош , щом не си забелязал , че Литекс не е ЦСКА !

    Коментиран от #6

  • 5 Някой си

    6 13 Отговор
    Така си е, тия цесекарите много разбират от футбол на маса с шише ракия, левскарите обаче могат тази игра не с устата, а с краката си!
  • 6 filo

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само да добавя":

    Естествено, че Литекс не е ЦСКА. Едите са в А група, а другите в Б група. Говедата не се знае къде ще са.
  • 7 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо венци":

    Няма по-голяма мъка от това баща да погребе децата си, може би баща да не знае къде е погребано детето му. Не бъркай в раната да не ти дойде до главата!
  • 8 Джек Руби

    7 12 Отговор
    ЛЕВСКИ СОФИЯ ВИНАГИ ЩЕ ГО ИМА!
    бе трандафори,но вас Н Я М А !
    Миризливи червени отрепки !!!
  • 9 шопен

    4 1 Отговор
    Веци каза това, което не всички разбират или са забравили. Т.н. Бащица от с. Банкя изпраща олигарси в различни отбори за да ги „купят“ и съответно да ги издържат. Не всички издържат на това предложение и като видят някакъв зор го търсят по телефона. Сега той не бил Му вдигал телефона? Вероятно се чака развитието на казуса с Найденови. Иначе добре са им скроили капата, държавна лотария, оле!
  • 10 Иванчо

    1 3 Отговор
    Чичо Венци, чичо Венци, да ти е*а майката, чичо Венци!