Last news in Fakti

22 Януари, 2020 14:35 1 335 5

Родителите на убития в Гърция фен на Ботев (Пловдив) искат справедливост

  • тоско бозаджийски-
  • фен на ботев (пловдив)-
  • гърция-
  • убит-
  • родителите-
  • искат справедливост

''Моят син отиде в Гърция като турист, отиде да гледа един хубав мач, а го прибрахме в катафалка'', каза майката на Тоско Бозаджийски.

Родителите на убития в Гърция фен на Ботев (Пловдив) искат справедливост - 1
Кадър: Nova

Родителите на убития в Гърция фен на Ботев Пловдив - Тоско Бозаджийски говориха пред Нова телевизия след срещата им с Бойко Борисов, Данаил Кирилов и Иван Гешев.

„Имаме уверенията на тримата, че държавата в тяхно лице ще направи всичко възможно процесът да бъде следен изкъсо. Паралелно е заведено досъдебно производство в Софийска градска прокуратура. Изпратено е и писмо до Гърция за изискване на всички документи. Надявам се, че случаят няма да се потули, но имаме страхове за обективно разследване. Все пак е чужда държава, чуждо законодателство. Надявам се на честен съдебен процес. Атаката срещу сина ми е брутална, като човек не мога да си я представя. С нищо непредизвикана, атака на въоръжени хора.”, заяви бащата на Тоско, цитиран от Гонг.

Майката също очаква справедлив процес и адекватни наказания. Тя има уверение от всички институции, че това ще бъде така и силно се надява, че ще се случи.

„Апелът ми към властите е всеки да си свърши работата. Това е най-голямата загуба, която човек може да преживее. Всички сме родители, трябва да има съпричастност и справедливост. Не съм човекът, който може да каже какво да е наказанието, нека първо се установи вината.

Много хора ни подкрепят, благодаря им за подкрепата, надявам се да сме съпричастни на тази кауза, за да успеем да опазим децата си. Защото моят син отиде в Гърция като турист, отиде да гледа един хубав мач, а го прибрахме в катафалка.

Нямам думи, надявам се в събота много хора да откликнат на призива ни и да дойдат на протеста пред гръцкото посолство в София. Тоско бе млад човек, който развива благотворителност. За съжаление, сега ни останаха само снимките и спомените.”, заяви майката на Тоско.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    2 1 Отговор
    Едно време това щеше да е повод да си върнем Солун, ама сега нашите политици ще се извинят на уважаемите византийци че мръсен българин се е държал невъзпитано.
  • 4 Balgarin

    1 0 Отговор
    Da me Sam go karall da Jodi v Garzia po macove
  • 5 NBA

    0 0 Отговор
    Научи си Историята преди да се правиш на патриот. Солун щял да "връща".