Last news in Fakti

26 Януари, 2020 11:16 989 0

Феновете на Ботев предупредиха с протест гръцките власти

  • тоско бозаджийски-
  • протест-
  • справедливост

Няма да позволят да се потули случаят със смъртта на Тоско Бозаджийски

Феновете на Ботев предупредиха с протест гръцките власти - 1
Георги Бозаджийски (вдясно); снимка: БГНЕС

Фенове на „Ботев" Пловдив се събраха на протест пред гръцкото посолство в София вчера. Основното им искане е обективно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски. 28-годишният футболен фен загина в началото на януари в Солун, след като беше нападнат от група ултраси, а след това - блъснат от кола.

Прецизно разследване, което ще разкрие цялата истина за убийството на Тоско, а след това - справедливи наказания за виновните. Това са искания на протестиращите.

Те скандираха "Няма да забравим, няма да простим" и казаха, че просто искат справедливост за Тоско.

До момента семейството на убития мъж разполага с оскъдна информация за хода на разследването в Гърция.

Георги Бозаджийски, баща на Тоско: Има само един задържан. Това е, което знаем от гръцкото следствие. Ще има много по-големи протести, докато истината и виновниците за нападението, убийството на Тоско не бъдат наказани.

На 13 януари близките на Тоско Бозаджийски са изпратили писма до всички гръцки институции.

Михаил Манолов, член на УС на клуба на привържениците на "Ботев" Пловдив: Все още нямаме никакъв отговор от тях и затова показваме нашата категорична позиция, че няма да позволим да бъде потулен този случай. А докато разследването в Гърция даде резултати и виновните получат присъди, близки и приятели на Тоско не крият, че ще продължат с протестите.

Протестиращите очакват и какво ще покаже паралелното разследване, което започнаха българските власти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА