Last news in Fakti

29 Януари, 2020 09:53 2 039 0

Тим с българин е на финал за купа в Англия

  • астън вила-
  • лестър-
  • купа на лигата

Астън Вила отива на "Уембли"

Тим с българин е на финал за купа в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Астън Вила се класира на финала за Купата на Лигата, след като отстрани Лестър с общ резултат 3:2, пише dsport. Първият мач на „Кинг Пауър Стейдиъм“ завърши без победител 1:1, а реваншът на „Вила Парк“ бе спечелен от домакините с 2:1 и по този начин те се класираха за финала, където ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Лестър създаде първата опасност в мача в 5-ата минута, когато пред Джеймс Мадисън се откри отлична възможност, но ударът му бе отразен от вратаря Ниланд. Четири минути по-късно стражът на Астън Вила отново отказа Мадисън, демонстрирайки чудесен рефлекс.

Астън Вила поведе в резултата в 12-ата минута. Джак Грийлиш комбинира с Мат Таргет, който с много плътен удар вкара топката във вратата на Каспер Шмайхел.

Юри Тилеманс пропусна да изравни резултата в 34-ата минута. Белгиецът нанесе много хубав удар, но Ниланд отново се намеси блестящо, успявайки да отклони топката, която след това срещна напречната греда.

Лестър успя да изравни резултата в 72-ата минута, когато Харви Барнс пусна много добър пас към Келечи Ихеаначо, който бе оставен непокрит и вкара топката във вратата на Ниланд.

Лестър можеше да осъществи пълен обрат в 80-ата минута, но ударът на Мадисън не бе точен.

В заключителните минути отборът на Лестър имаше превъзходство, но не успя да реализира създадените положения. В 89-ата минута Джони Еванс отправи опасен удар с глава, но встрани от вратата на Ниланд.

За сметка на това Астън Вила стигна до победата, вкарвайки в третата минута на добавеното време на срещата. Елмохамеди центрира в наказателното поле на Лестър, където защитниците не реагираха по възможно най-добрия начин и оставиха Трезеге да засече топката и да я вкара във вратата на Шмайхел.

По този начин Астън Вила се класира на финала на турнира за Купата на Лигата.

Припомняме, че част от тима е българинът Индиана Василев, който не бе в групата за този мач.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА