Last news in Fakti

30 Януари, 2020 13:49 2 635 3

Джокович подчини Федерер в сблъсъка на гигантите

  • новак джокович-
  • роджър федерер-
  • аустрелиън оупън

Сърбинът може отново да оглави ранглистата

Джокович подчини Федерер в сблъсъка на гигантите - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович ще играе на своя осми финал на Australian Open в опит да достигне и до също толкова титли от първия за годината турнир от Големия шлем, пише dsport. Това стана факт след страхотна победа в три сета над Роджър Федерер в мач №50 от съперничеството помежду им – 7:6(1), 6:4, 6:3.

До този момент сърбинът водеше в съперничеството с 26:23 успеха като бе спечелил и трите им срещи на полуфинал в „Мелбърн Парк“ през 2008, 2011 и 2016. Преди днешния мач пък бе в ролята на огромен фаворит поради факта, че Федерер имаше с контузия от мача си с Тенис Сандгрен и не бе ясно дали изобщо ще може да излезе на корта.

Маестрото обаче го направи и опита да се противопостави максимално на база на физическото си състояние. Големият му шанс бе в първия сет, в който Федерер игра превъзходно и поведе с 4:1. Джокович обаче намери сили да върне пробива в последния възможен момент, а в тайбрека бе категоричен.

Във втория и третия сет сърбинът печелеше по-лесно подаванията си, а с по един пробив в подаванията на Федерер си осигури успеха.

Така Джокович се доближи и на една победа от завръщане под №1 в световната ранглиста. Във финала той очаква победителя от другия полуфинал между Доминик Тийм и Александър Зверев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    9 7 Отговор
    Че това новина ли е? Той си го млати под път и над път.
  • 2 RFF

    6 8 Отговор
    Федерер игра не на 100%-а физически + това е на 40 години. Най-великия е в тази игра. Джокерчето никога няма да стигне неговата техника, разнообразие, класа и тн. - не казвам, че не е добър!
  • 3 до 2

    4 5 Отговор
    днес ноле го опука с 3-0 освен това е по млад а федерер е за пенсия и не може да го стигне и в парите над 130 милиона долара а бъдещето е пред ноле.