Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 15:33 1 515 1

Федерер може да приключи с тениса след края на сезона

  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • джон макенроу

Не мисля, че поражението във финала на Уимбълдън ще стане голям удар за Федерер – той е твърде опитен за това

Федерер може да приключи с тениса след края на сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Тенис легендата и седемкратният победител в турнири от Големия шлем Джон Макенроу прогнозира, че друга жива легенда в този спорт Роджър Федерер може да сложи край на кариерата си след края на настоящия сезон. Макенроу посочи, че при победосен край на Олимпиадата в Токио, за швейцареца просто няма да има повече мотивация да продължи на корта.

“Не мисля, че поражението във финала на Уимбълдън ще стане голям удар за Федерер – той е твърде опитен за това. Спомнете си колко често “отписвахме” Роджър, след което той се връщаше и доказваше на какво е способен. Мисля, че този сезон на него му предстои много борба на големи турнири. В същото време този сезон може да стане последен в кариерата на Федерер. Не знам колко дълго ще издържи, освен това мотивацията играе огромна роля. Учуден съм, че по принцип той продължава да играе на най-високо ниво. Възможно е участието в Олимпийските игри в Токио да се явява мотивацията за него в настоящия момент. Разбира се, за тениса ще бъде чудесно, ако Роджър поиграе още година или две”, заяви Макенроу, цитиран от El Pais.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    5 2 Отговор
    Да се отказват :Федерер, Надал и Джокович че да идва ред наш Гришо да е номер. Стига е борил само баби.