6 Февруари, 2020 14:56 1 265 3

Григор Димитров прогресира с едно място

  • димитров-
  • тенис-
  • ранглиста-
  • място

Българският тенисист е вече 22-ри в света

Григор Димитров прогресира с едно място - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки разочароващото представяне и поражението в първия си двубой от тенис турнира в Монпелие (АТР 250), Григор Димитров ще се изкачи с едно място в световната ранглиста. Единственият българин в елита на спорта започна седмицата на 23-а позиция, но от следващата ще е 22-ри, като нито един от играчите под него не може да го измести.

Григор има 1637 точки в актива си и заедно с Душан Лайович, Алекс де Минор и Кей Нишикори се облагодетелства от спада с 4 позиции на Гуидо Пея. Аржентинецът отпадна на осминафиналите в Кордоба след загуба от Корентен Муте, при което загуби 105 точки.

До края на февруари Григор Димитров ще изиграе още два турнира - в Ротердам (10 февруари) и в Акапулко (16 февруари), в които няма никакви точки за защитаване, защото ги пропусна миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    3 3 Отговор
    е това е е бизнес
    падаш в първи си мач и прогресираш в ранга .....
  • 2 макдоналдс тръмп

    1 2 Отговор
    МИСЛЯ ,ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СПРЕТЕ ДА ГО ТИТУЛУВАТЕ - НАЙ ДОБРИЯ БЪЛГАРСКИ ТЕНИСИСТ МНОГО Е СМЕШНО

    Коментиран от #3

  • 3 realist

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "макдоналдс тръмп":

    Това е факт. Григор Димитров е най-добрият български тенисист и е в елита на световният тенис, достигнал на моменти под 5 място. Въпреки, че по неговия път вървят още един двама нашенци, няма никаква сигурност, че ще стигнат до неговото ниво. Всички искаме Григор, винаги да е в десетката, че и напред, но това го правят един, двама в Света.