Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 21:12 2 523 11

Новак Джокович дари милиони за театър в Сърбия

  • новак джокович-
  • сърбия-
  • дарение-
  • театър

Средствата ще послужат за закупуване на нови 126 стола

Новак Джокович дари милиони за театър в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС

Победителят в Откритото първенство на Австралия - Новак Джокович за сетен път доказа, че не е забравил родината си Сърбия.

Дни, след като вдигна 17-ия си трофей от Големия шлем Ноле обяви, че фондацията му ще дари 8 милиона динара (близо 70 хиляди евро) на кукления театър в Белград, който носи името "Пинокио" - на героя от едноименната приказка на Карло Колоди, пише tennis24.

Средствата ще послужат за закупуване на нови 126 стола, на които да седят зрителите. С тях ще бъдат обновени сцената, а завесата ще бъде сменена с такава, която не гори.

"Новак мечтае много. Ние, като фондация, вярваме, че мечтите се сбъдват. Това е нашето мото. Кукленият театър е място, на което децата се учат да мечтаят и да вярват в мечтите си. Нека ние, като възрастни хора, да им помогнем", заяви Мая Кремич - представител на фондацията.

Куклен театър "Пинокио" се намира в сградата на някогашното кино "Югославия", която е издигната преди 51 години и поддръжката е предизвикателство за персонала.

Директорът Владан Джуркович заяви, че голямата цел е в салона да има 300 места специално за деца и се надява това да се случи до края на септември 2020 година.

В знак на благодарност от кукления театър заявиха, че през следващите 4 години ще изнасят безплатни представления на групи, организирани от фондация "Новак Джокович". Така деца от по-бедни семейства ще могат да се докоснат до приказната магия на театъра.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    26 3 Отговор
    Нашите псевдо спортисти чалгари кога ще направят нещо подобно?
  • 2 Набори

    1 5 Отговор
    Да даваме според колкото имаме. Тия дето взимат по 600 лева да даряват по лев два и така
  • 3 Ддса

    14 3 Отговор
    Ноле заедно с Ана Иванишевич организираха демонстрационни мачове. с които събраха стотици милиони долари за възстановяване на телевизионната кула Авала, разрушена от бомбардировките на САЩ. Това прави двамата може би най-големите дарители в историята на човечеството.
  • 4 Гост

    4 12 Отговор
    Ивайло, много интересно... Новак давал милиони ама... Динари... хаха

    Коментиран от #5

  • 5 Главата не е за украса

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    70000$ е дарил. Аз лично не съм чул или прочел, наш дришо 7 (седем) долара да е дарил, а ти?

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Главата не е за украса":

    За съжаление главата ти е за украса... и все пак 70 хил. евро от 220 милиона долара някакси не е кой знае какво, относно Григор... ти приятелю си българин, надявам се да знаеш вица за казана с българите...
  • 7 Главата не е за украса

    11 5 Отговор
    Приятелче, знаеш ли к'во е Google и за к'во се използва? Явно не знаеш. Няма да ти стигне един ден да прочетеш за Джоката, колко, къде, защо и кога е дарил. Сигурен съм, че съм по-българин от теб. Не е тук мястото да се обяснявам на клавиатурна нинджа. А твой дришо, освен че му е трудно да говори на родния си език, няма с друго положително да бъде запомнен. Със здраве!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Шопо

    7 2 Отговор
    Я па сбирам пластмасови капачки да купуйеме кувьози ! Оти правителството краде пари !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Главата не е за украса":

    Дрaги ми прoвинциaлиcтe, чиcт бългaринo oбрaзoвaн и културeн... aз мoжe и дa нe знaм кaквo e Gооglе или кaктo му кaзвaш тaм, нo пък зa cмeткa нa тoвa и тeниc нe cъм глeдaл... aбe и ти дa cи жив и здрaв
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.