Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 10:27 1 632 7

Федерер и Надал сътвориха шоу в Кейптаун

  • надал-
  • федерер-
  • шоу-
  • благотворителност-
  • тенис-
  • гейтс-
  • ноа

Двамата успяха да съберат над 3,5 милиона долара за фондацията на Маестрото

Федерер и Надал сътвориха шоу в Кейптаун - 1
Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер и Рафаел Надал спретнаха страхотно шоу в демонстративен мач помежду си в Кейптаун, ЮАР. Шестото издание на “Мача за Африка” се проведе на “Кейптаун Стейдиъм” пред 51 954 зрители. Така бе подобрен рекордът по посещаемост на тенис двубой, който бе 42 517 души на срещата между Федерер и Александър Зверев в Мексико Сити през 2019 година.

Днес швейцарецът победи големия си съперник в три сета - 6:4, 3:6, 6:3. По-важното обаче е, че бяха събрани 3,5 милиона долара за фондацията на Роджър, което също е рекордна сума до момента.

За Маестрото това бе много емоционален момент за пръв път в кариерата си да играе мач в ЮАР. Както е известно, това е родината на неговата майка.

Преди това шоуто започна с двубой на двойки. Федерер си партнира с Бил Гейтс, а Надал имаше до себе си Тревър Ноа. Маестрото за трети път си партнира в тенис мач с милиардера Гейтс и двамата показаха, че са успешен тандем, стигайки до успеха с 6:3 с пробив в деветия гейм.

“Днес Рафа ми каза, че е плакал, когато ме е видял да печеля първия ми Ролан Гарос през 2009 – бил е толкова щастлив за мен. Той е невероятен човек, промотира спорта по най-добрия начин. Сигурен съм, че много от вас са фенове на Рафа и той ви заслужава – той заслужава всички тези похвали. Беше привилегия да бъда тази вечер тук. Беше невероятно да споделя корта с Рафа. Това, че се случи в Южна Африка, е още по-специално. Това е много повече от тенис. Надявам се, че можем да го направим отново, че Рафа може да се върне отново в тази красива страна. Не знам дали отново ще се играе тенис на толкова голям корт, дано рекордът бъде подобрен”, сподели развълнуваният Роджър.

“Радвам се, че Роджър избра точно мен да бъда част от това събитие. Много съм му благодарен. Дадох най-доброто от себе си. Невероятно е да играеш пред такава публика, на такова място. Искам да окуража Роджър, че върши такава работа с фондацията си в Африка. Той предава значими ценности на децата. Това е най-важното”, отговори Рафа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    15 1 Отговор
    Двамата най - големи в тениса. Браво момчета !

    Коментиран от #2

  • 2 Замунда Бенд

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    Двама от тримата най-големи!

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 RFRN

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Замунда Бенд":

    Джокович къде го намесваш - може в момента да е най-добрия, но чак пък един от най-големите в тениса...

    Коментиран от #7

  • 4 Лекар БГ

    4 1 Отговор
    Надали,Федерер-Маестро,Джокович-големи и велики спортисти!Приказка на корта,голямо браво!
    Гришо,влизай във форма,човек!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Замунда Бенд

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "RFRN":

    Не знам каква ти е мярката за най-голям, но аз казах тримата защото ги класирах по спечелени титли от големия шлем. Федерер 20, Надал 19 Джокович 17.