Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 11:02 1 614 4

Още един италиански клуб се впусна в битка за Божинов

  • катаня-
  • пескара-
  • интерес-
  • подпис-
  • божинов-
  • италия

Нападателят трябваше да подпише с Катаня, но Пескара също преговаря с него

Още един италиански клуб се впусна в битка за Божинов - 1
Снимка: БГНЕС

По всичко изглежда, че Валери Божинов отново ще играе в Италия. Крайната дестинация за българския нападател обаче може да се промени.

Нападателят разкри, че днес трябва да е в Катаня, където да подпише договор с тима от Серия С. Според популярния италианския журналист Джанлука ди Марцио обаче в следобедните часове на вчерашния ден се е появил и нов италиански вариант за Божинов. Става дума за тима на Пескара, който се е активизирал по отношение на българина след информацията, че той ще премине в Катаня.

Още преди няколко дни Ди Марцио съобщи за интерес от Пескара към Божинов, но към онзи момент бившият играч на Ман Сити, Ювентус и Фиорентина бе резервен вариант за атаката като предпочитаният такъв бе Алесандро Матри. Самият Матри обаче бави отговора си към Пескара, което е накарало президентът Себастиани да възобнови разговорите с Божинов.

Днес би трябвало най-младият чужденец, дебютирал в Серия А, да пристигне в Италия, а Себастиани се надява да го убеди да пренебрегне договорката с Катаня и да премине в Пескара. Предимството на неговия отбор е фактът, че Пескара е част от Серия В (Катаня играе в по-ниското ниво Серия С) и се бори за позиция в плейофите за място в елита. Освен това в Пескара Божинов може да се събере с бившия си съотборник в Ювентус Никола Легроталие, който е треньор на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 1 Отговор
    Кой се натиска ,да купи това лекенце. Навярно с поведението си е развратил и унищожил много млади таланти.
  • 2 Божинката

    8 0 Отговор
    На да ви е яд! Тръгвам за Италия! Тва лято ще ме вземат в Ювентус! И догодина ще видите огненото нападение Роналдо-Меси- Божигол! Ще стана 8 пъти голмайстор на света, ще взема 8 златни топки! Ще взема 8 шампионски титли, ще стана европейски и световен шампион с България! И на 52 като окача обувките, ще оглавя българския футбол или българската държава!
  • 3 Нормално

    7 0 Отговор
    Божинов винаги го искат по 2 чалгаджийки.
  • 4 разбирач

    5 0 Отговор
    Според мен ще избере елитния Ботев Вр