Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 23:51 1 817 15

Неуверен Григор Димитров се срина в Ротердам

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • феликс оже-алясим

Единственият българин в световния тенис елит претърпя болезнено поражение с 4:6, 2:6 от 19-годишния канадски талант Феликс Оже-Алясим

Неуверен Григор Димитров се срина в Ротердам - 1

Григор Димитров записа поредно ранно отпадане от началото на 2020 година. Единственият българин в световния тенис елит претърпя болезнено поражение с 4:6, 2:6 от 19-годишния канадски талант Феликс Оже-Алясим във втория кръг на турнира в Ротердам от категория ATP 500. В първия кръг хасковлията надигра в два сета друг млад обещаващ канадски тенисист в лицето на Денис Шаповалов, но днес Димитров бе бледа сянка на себе си, особено във втория сет, в който на моменти изглеждаше много неуверен и дори безпомощен.

Това бе вторият двубой между Григор и младия канадец. През юни миналата година на турнира на трева в “Куинс Клъб” тийнейджърът спечели с 6:4, 6:4 в първия кръг на надпреварата. Миналият сезон бе много успешен за канадския талант, който достигна до три АТР финала и се изкачи от 108-о до рекордното в кариерата си 17-о място в ранглистата.

ПЪРВИ СЕТ:

Григор бе първият сервиращ в мача и 28-годишният българин загуби първите две точки в откриващото си подаване. После обаче най-силният ни тенисист бе безупречен в следващите 4 точки и взе гейма на 30, като при 40:30 изпълни страхотно стоп-воле на мрежата, което не остави шансове на канадеца. Оже-Алясим спечели доста по-лесно първия си сервис-гейм - на нула, а Димитров бе безмилостен във второто си подаване, вземайки го без да даде точка на противника си, за да поведе с 2:1 в резултата.

Оже-Алясим спечели с лекота подаването си за 2:2, а в следващия гейм се сдоби и с първите точки за пробив в срещата. Това се случи след прекрасен форхенд по правата, който не остави шансове на българина - 15:40. Григор отрази първата точка за брейк с помощта на хубав сервис, но в следващото разиграване изкара топката в аут и първият пробив стана факт.

На този ден преди 11 години: Тийнейджърът Григор Димитров се изправи за първи път срещу Надал

Канадецът обаче не успя да затвърди брейка. За първи път от началото на мача той показа колебания на свой сервис и Димитров се възползва от момента. Той се пребори за две поредни точки за пробив при 15:40 и реализира втората, като излъга излезлия на мрежата съперник с блестящ минаващ удар от бекхенд по диагонала - 3:3.

В седмия гейм за съжаление Григор "върна жеста" и след третия пореден пробив в срещата канадецът отново беше по-близо до спечелването на първия сет. Младокът затвърди безпроблемно брейка, а Димитров го принуди да сервира за сета при 5:4. Хасковлията не успя да притисне противника си в десетия гейм и Оже-Алясим затвори първата част - 6:4.

ВТОРИ СЕТ:

Втората част започна с размяна на лесно спечелени подавания от страна на сервиращите, но още в третия гейм Григор сам си усложни нещата. С необяснима грешка в близост до мрежата от удобна позиция при 30:30 първата ни ракета подари брейкпойнт на противника. Първоначално Григор се спаси, но последва втора точка за пробив и Оже-Алясим успя да я реализира след феноменален минаващ удар, при който Димитров нямаше какво да направи освен да изгледа как топката някакси попада в очертанията на корта.

В четвъртия гейм, по същия начин както и в първия сет, Григор имаше възможност да направи рибрейк, но при 30:40 изкара топката в аут - канадецът се измъкна и в крайна сметка удържа подаването си - 3:1. Димитров прекъсна серията на тийнейджъра с гейм за 2:3, но българинът не успя да стори нищо повече до края на мача. В шестия гейм Григор буквално се срина, допускайки пробив на нула след поредица от грешки. Това позволи на Оже-Алясим да сервира за победата и с нов гейм на нула младият канадец се класира за 1/4-финалите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Grish

    14 2 Отговор
    Проооалжаааме напреТ!
  • 2 Iiiiii

    16 2 Отговор
    Аман от Григор да тръгва и спира Аааммаааннн имам чувството че една и съща новина се върти!!!!!
  • 3 Обективен

    12 1 Отговор
    За съжаление - Григор прояви най-лошата си черота - МАЛОДУШИЕТО
  • 4 Нгж

    10 2 Отговор
    Аматюр
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 град КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    жалко
  • 7 СОФИЯ

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    ТИ СИПЕДАЛ А НЕ ГРИГОР
  • 8 Гацо

    2 3 Отговор
    Помак.
  • 9 Mmmm

    3 4 Отговор
    Нищо не стаа от тоа!
  • 10 да да

    3 0 Отговор
    хахаха
    изкарах едно 3000 лева от падането на нашия !
  • 11 Независим

    3 0 Отговор
    Този вече може да се каже,че.почти е свършил за големия тенис и може би по напред от това място няма да бъде,няма да бъде и като големите тенесисти.мамино синче е...
  • 12 ДДРОнег

    1 0 Отговор
    Григор може да бъде в Топ20, не по-напред, но с такава игра ще е късметлия, ако е в Топ50 !
    Май пак отива към 70-80 място до есента ?!
  • 13 Борг

    1 0 Отговор
    Той Грего беше уверен само като го кичеше на Маша.
  • 14 знаещ

    1 0 Отговор
    Ама, много сте прости.
    Григор и треньора му считаха, че това е турнир от Големия шлем.
    Затова се бяха разбрали, Григор да падне първите два сета, за да заблуди противника си, че е слаб играч. След това щеше да го бие следващите три сета.
    И останаха много учудени, че след края на втория сет, съдият даде край на мача.
  • 15 бравос

    1 0 Отговор
    Дядо се кара на внуче..: Ей сега те закарвам при баща ти,като не слушаш...,
    детенце: Нееее,не искам при тати,тати бие....искам при Гришо..,той никого не бие...:0