Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 12:05 1 951 1

От Мерцедес взеха важно решение

  • мерцедес-
  • формула 1-
  • тестове

Няма да използват подхода от миналата година в тестовете

От Мерцедес взеха важно решение - 1
Снимка: Мерцедес

Мерцедес няма да използва подхода от миналата година в тестовете с новата кола W11. Това заяви техническият директор на тима Джеймс Алисън, съобщава Clubs1.bg.

През 2019 г. ''Сребърните стрели'' изкараха на първите зимни тестове доста базова кола, която не бе и особено конкурентна. Но на вторите изпитания в Барселона пуснаха много подобрена версия на W10.

Тя се оказа много по-бърза и с нея Ботас и Хамилтън доминираха в първата половина от сезона. Впоследствие Мерцедес спечели конструкторската титла, а Хамилтън тази при пилотите.

„Тази година ще бъдем по-конвенционални, обясни Алисън след представянето на W11. – Имаме ъпгрейди за Мелбърн, които ще дойдат за вторите тестове. Но няма да използваме същия подход като миналата година. През 2019 г. правилата се промениха значително, като бяха определени много късно.

А при тези обстоятелства да направим кола за представянето и след това втора такава ни даде шанс да научим максимално много за окончателната ни версия за Австралия. Но сега при тези по-стабилни правила няма смисъл да го правим.“

Алисън заяви още, че тимът се е опитал да промени някои аспекти от концепцията на колата и да направи архитектурни изменения. Целта на тима е по този начин да запази голям потенциала за развитие на автомобила през тази година.

Шефът по двигателите Анди Коуел заяви, че в тима са се опитали да подобрят всяка една система от мотора. В тима са положили значителни усилия, за да са сигурни, че охладителните течности в задвижващата система могат да си вършат работата и да са достатъчно ефективни при по-високи температури.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОСТ

    0 1 Отговор
    Какво значи ъпгрейд???