Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 11:28 2 808 0

Отиде си легендарен вратар на Юнайтед, който спасил Боби Чарлтън

  • манчестър юнайтед-
  • хари грег-
  • боби чарлтън

Вратарят се е върнал в самолета, за да извади и Вера Лукич - бременната съпруга на дипломат от Югославия, както и нейната малка дъщеричка

Отиде си легендарен вратар на Юнайтед, който спасил Боби Чарлтън - 1


Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Хари Грег почина на 87-годишна възраст. Северноирландецът е една от най-героичните фигури в клубната история. Той носи този ореол заради факта, че е спасил няколко свои съотборници, както и други пътници от самолета, по време на катастрофата в Мюнхен на 6 февруари 1958 година.

Една от най-големите легенди на "червените дяволи" - сър Боби Чарлтън, твърди, че дължи живота си именно на Грег, който го е измъкнал от останките. Вратарят се е върнал в самолета, за да извади и Вера Лукич - бременната съпруга на дипломат от Югославия, както и нейната малка дъщеричка.

Самият Мат Бъзби, както и играчите Денис Вайълет и Джаки Бланчфлауър, също до голяма степен дължат животите си на Хари Грег.

Грег има 247 мача за Юнайтед във всички турнири. Само 13 дни след трагедията в Мюнхен той застана на вратата на Юнайтед при победата с 3:0 над Шефилд Уензди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА