Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 17:16 1 174 0

Вратарят на ЦСКА: Не мисля за рекорди

  • бусато-
  • цска-
  • рекорд-
  • гол-
  • допускане

Густаво Бусато не е допускал попадение вече 794 минути

Вратарят на ЦСКА: Не мисля за рекорди - 1

Титулярният вратар на ЦСКА Густаво Бусато вече 794 минути не е допускал гол, като вече се заговори за рекорда на "червената" легенда Стоян Йорданов, който има 1202 без да е вадил топката от вратата си през сезон 1970/1971. Международното издание "esportes.yahoo.com" обръща внимание на страхотното постижение на бразилеца, като допълва, че в 8 мача подред е запазил суха мрежа.

"Важно е да си върша работа добре, да оправдая доверието, което клубът ми показва. Ако бъда честен, не мисля за статистика или рекорди. Целта ми е да се справям максимално добре с всички предизвикателства. Числата са резултат от добрите тренировки" коментира Бусато.

Ако Густаво не допусне гол в срещата на неговия ЦСКА срещу Ботев Пловдив в следващия кръг, южноамериканецът ще влезе в топ 5 на вратарите с най-дълги поредици без да им вкарат попадение в историята на българския футбол.

"Животът ми тук е специален, извън и на терена. Адаптацията ми беше много бърза, бях добре приет и ми харесва. За щастие, резултатите също показват работата ни и това ме прави още по-доволен. Извън терена, роди ми се дъщеричка и тя даде ново значение на нашето семейство" завърши Бусато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА