26 Февруари, 2020 06:48 1 122 0

Реал срещу Сити - един от най-чаканите двубои от 1/8-финалите на Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • реал мадрид-
  • шампионска лига-
  • футзал

Два от фаворитите в турнира се срещат още на толкова ранна фаза

Реал срещу Сити - един от най-чаканите двубои от 1/8-финалите на Шампионската лига - 1

Един от най-чаканите двубои от 1/8-финалите на Шампионската лига стартира тази вечер. В 22:00 часа е първият сблъсък между Реал Мадрид и Манчестър Сити от 1/8-финала в Шампионската лига.

Два от фаворитите в турнира се срещат още на толкова ранна фаза. "Гражданите" ще бъдат двойно амбицирани да се докажат в този сблъсък, а и като цяло в надпреварата, след като получиха забрана за участие в следващите два сезона. Така че сега е последен шанс да атакуват трофея поне на този етап до изтичане или евентуална отмяна на наказанието.

Манчестър Сити достигна доста лесно до 1/8-финала, като спечели безапелационно своята група "С". Англичаните записаха 4 победи 2 равенства и нито една загуба.

Реал Мадрид също не може да се каже, че имаше кой знае какви затруднения в своята група "А", макар и да завърши на 2-ата позиция след Пари Сен Жермен. С 3 победи, 2 равенства и 1 загуба "Белият балет" спечели 11 точки и бе с цели 8 преднина пред третия Брюж.

Възпитаниците на Джосеп Гуардиола на практика отдавна нямат шанс за титлата в Премиър лийг. Тимът е на финал за Купата на Лигата и продължава на 1/8-финал в Купата на Англия, така че има доста варианти да напълни витрината си с отличия този сезон. Въпреки това Шампионската лига си остана най-престижният и най-желаният трофей за "Гражданите", които ще хвърлят всички сили да го спечелят за пръв път в историята си.

Реал Мадрид има също има доста цели пред себе си, но Шампионската лига е любимият турнир на "Белия балет", като това е рекордното 50-о участие в него. Със сигурност мадридчани няма имат нищо против да прибавят 14-ата титла във витрината си. Преди този мач обаче играчите на Зинедин Зидан излизат леко разклатени от домакинското равенство със Селта (2:2), последвано от изненадваща загуба от Леванте (0:1) в Примера дивисион. Освен това на "Сантиаго Бернабеу" ще имат и едно наум за предстоящото Ел Класико с Барселона през уикенда.

Добрата новина за домакините е, че те до момента нямат загуба от Манчестър Сити в досегашните 4 сблъсъка помежду им. Също така трябва да се отбележи, че Реал има превес в елиминационните срещи с английски отбори, като е записал 8 успеха и 4 отпадания.

Зидан няма да може да разчита за предстоящия мач на звездата на тима Еден Азар, който получи тежка травма срещу Леванте. В сметките не влиза и трайно контузеният Марко Асенсио. Наставникът обаче няма други проблеми и ще може да пусне доста стабилен състав.

В същото време Джосеп Гуардиола може да разчита на всичките си налични играчи. Единствено трайно контузеният Льорой Сане няма да бъде на разположение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА