Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 14:59 1 070 1

Бивш футболист на Левски също помогна на "сините"

  • тасевски-
  • левски-
  • помощ-
  • славия-
  • контузия-
  • кариера

"И аз помогнах на клуба, но не искам да го афиширам", разкри Дарко Тасевски

Бивш футболист на Левски също помогна на "сините" - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистът на Славия Дарко Тасевски изненадващо обяви, че е помогнал финансово на Левски, но не иска да се афишира. 35-годишният плеймейкър се възстановява от скъсани връзки на коляното и ще бъде извън игра до лятото. Тасевски е категоричен, че въпреки тежката контузия не мисли да се отказва от футбола. Халфът на Славия заяви, че не това е начинът, по който иска да спре с любимата игра.

"Изненадан съм от бързото възстановяване до този момент. Бързо хвърлих патериците и се надявам лятото да съм готов за игра. Като се замисли човек, някои ще кажат, че съм свършил с футбола. Но аз не смятам, че това е начинът да прекратя кариерата си и ще изиграя още поне една-две години. Не смятам да се предавам. Ще се върна да играя още футбол", каза Тасевски при гостуването в Канал 3.

"В Славия се дава шанс на младите, за разлика от грандовете в България, където се гонят бързи резултати. Ето в Левски Станислав Иванов е страхотно младо момче. Показа добри игри и има качества в него. Жалко е това, което се случва в Левски. Нещата потръгнаха в тази една година. Вижда се баланс в отбора. Но ето, че станаха тези неща. В такива моменти чужденците е трудно да играят по начина, по който могат. И преди проблемите не се виждаше голям шанс Левски да пребори Лудогорец, но сега вече е невъзможно", смята бившият играч на "сините".

"За съжаление в този момент не виждам как ще се излезе от това положение, в което е клубът последните десет години. Трябва нов собственик и всичко да се почне отначало. Като точки и като място не е лошо. Като игра не съм доволен от това, което виждам от отбора. На този етап не се вижда изход. В Лудогорец организацията е безупречна. Може би един трофей ще даде ново начало. Любовта на феновете е победа и успех за Левски като клуб. Но не могат само феновете да издържат клуба. Като разбрах за бюджета от милион и половина – два. Това са много пари. На първо място е оцеляването и стабилизирането на клуба. Но няма как феновете да идват на стадиона, ако отборът постоянно губи. И аз помогнах на клуба, но не искам да го афиширам. За мен е малко излишно да се показва публично, че си дал пари за спасението на клуба", добави Тасевски.

"В момента съм футболист на Славия и в неделя се надявам ние да победим. Нека бием, а Левски да вземе Купата. Жалко, че няма да мога да играя, защото се очакват пълни трибуни. Аз все пак ще бъде на стадиона", каза той.

"Не отписвам варианта да завърша кариерата си в Левски, но не очаквам да се случи. Докато бях в Тайланд имаше контакт с мен, но така и не се получиха нещата да се завърна на Герена. Тогава така са преценили, че нямат нужда от мен", завърши Тасевски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО ЛЕВСКИ!

    4 1 Отговор
    ЧЕТИВО ЗА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ЛИТЕКС И КОМУНИЗМА : ТОВА Е ОТБОРА НА НАРОДА !