28 Февруари, 2020 09:59 836 0

ФИФА въвежда нови правила за наемите на футболисти

  • футбол-
  • фифа-
  • наеми-
  • футболисти

С промените ще се лимитира броят на отдаването на играчи на възраст над 22 години

ФИФА въвежда нови правила за наемите на футболисти - 1
Снимка: Twitter

Световната футболна асоциация (ФИФА) обяви, че въвежда нови правила за наемите на играчи, които влизат в сила от юли месец тази година. Чрез промените ФИФА иска да защити по-малките клубове, чиито таланти редовно стават обект на интерес от по-големите.

С промените ще се лимитира броят на отдаването на играчи на възраст над 22 години. През сезона 2020/21 клубовете ще могат да отдават и да взимат до по осем играчи под наем, а от сезон 2022/23 тази цифра ще бъде редуцирана до шест.

Макар и промените на ФИФА да са с ясно посочени критерии, от Световната асоциация дават право на отделните федерации да имплементират правилата спрямо особеностите на местната футболна среда.

От ФИФА посочват още, че промяната се налага, тъй като редица малки клубове, най-вече в Африка и Латинска Америка, не успяват да получат средства от трансферите на дадени играчи, макар и според настоящата система да им се полага определен процент от всяка продажба на играч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА