Last news in Fakti

2 Март, 2020 21:16 1 081 5

Утре стават ясни първите три съперника на България по пътя към Катар 2022

  • футбол-
  • национален отбор-
  • лига на нациите-
  • катар 2022

Ето какви са варинатите

Утре стават ясни първите три съперника на България по пътя към Катар 2022 - 1
Снимка: fakti.bg

Жребият за турнира “Лига на нациите 2020” ще се тегли утре, 3 март от 19 часа в Амстердам. Той ще даде втори шанс на два отбора от Европа да се класират на световното първенство в Катар през 2022 година.

България е в Лига В, където са още 15 държави. Там трикольорите са в поток 4 заедно с тимовете на Израел, Унгария и Румъния.

Съперниците ни ще са следните:
Един от поток 1: Русия, Австрия, Уелс или Чехия
Един от поток 2: Шотландия, Норвегия, Сърбия или Финландия
Един от поток 3: Словакия, Турция, Ейре или Северна Ирландия

Регламентът за класиране на Световното е следният:

10 държави ще се класират през квалификациите като победители от 10-те групи. Десетте втори отбора ще играят плейофи за останалите три места за Катар 2022. Към тях ще се присъединят и два тима от Лига на нациите.

Кои ще са тези два тима?

Най-важното условие е да си победител в своята група. Ако не сме първи, не можем да попаднем на Световното през Лигата на нациите. Ако сме победители в групата, шансът ни да сме сред въпросните два тима не е 100-процентов, но е доста голям.

Първите две държави според ранглистата в Лига на нациите, които задължително трябва да са и победители в група, но не са се класирали директно или на бараж за Катар 2022 през квалификациите, ще получат втори шанс за участие на световното първенство чрез плейофите.

Мачовете в Лига на нациите стартират на 3-5 септември 2020 г. и завършват на 15-17 ноември 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    6 0 Отговор
    А туй то....всичката Мара втасала .....за Катар са гласим...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Враца Баце

    3 0 Отговор
    За да имаме шансове за класиране, трябва да сме в група с Лихтенщайн, Фарьорски Острови и......за трети се не сещам, може би Малта.