Last news in Fakti

4 Март, 2020 21:34 2 935 4

7 отбора заплашиха със съд заради тайната сделка между Ферари и ФИА

  • формула 1-
  • ферари-
  • фиа

В края на миналия сезон ФИА започна разследване срещу двигателя на Скудерията по подозрения в нередовност

7 отбора заплашиха със съд заради тайната сделка между Ферари и ФИА - 1
Снимка: Twitter

Седем от общо десетте отбора във Формула 1 се обявиха срещу тайната сделка между Ферари и ФИА, която беше обявена в края на предсезонните тестове. На практика това са всички тимове, които не са задвижвани от двигател Ферари. В съвместно изявление те обявиха за напълно неприемливо споразумението между италианския тим и управителния орган на спорта.

В края на миналия сезон ФИА започна разследване срещу двигателя на Скудерията по подозрения в нередовност. Странното е, че то приключи без да бъде обявен резултат – легален ли е или не е италианският мотор, а вместо това беше съобщено за споразумение, което, обаче, остава в тайна.

"Един международен спортен регулатор носи отговорността да действа според най-високите стандарти за управление, интегритет и прозрачност" се казва в изявлението на седемте отбора. "След месеци на разследвания, които бяха проведени от ФИА по сигнал на други тимове, ние силно възразяваме срещу постигнатото конфиденциално споразумение с Ферари, което слага край на въпроса".

Отборите заявяват, че ще търсят докрай пълно разкриване на всички подробности, за да е сигурно, че участниците във Формула 1 се третират честно и по равно. "В допълнение си запазваме правото да търсим съдебно решение пред компетентните органи".

Припомняме, че обвинението срещу Ферари беше за заобикаляне на сензорите за горивния поток. След като въпросът беше официално повдигнат, ФИА издаде няколко нови директиви, а темпото на Скудерията като че ли се забави.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за едни приЕтели питам

    9 3 Отговор
    Това бг прокуратурата ли, че не разбрах ?
  • 2 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор
    Чудно им е на другите, как са го направили италианците!
  • 3 Японеца

    2 5 Отговор
    Тези 7 отбора да напуснат Ф1, да се състезава само фиа и ферари! Всичко е бизнес, реклама, ту ферари, ту мерц, ту редбул. Плащаш и печелиш, шуми особенно!
  • 4 123

    2 4 Отговор
    Тайни сделки.. Накрая файда нулева. Пак ще са на 3-то 4-то място. Ред Бул с хонда двигателя и брутална аеродинамика даже може й да не позволят на ферари тези места. Значи 5 и 6 :) 3 та сила :)