Last news in Fakti

5 Март, 2020 21:58 3 610 22

Левски отстрани Лудогорец за Купата след страхотна драма

  • левски-
  • лудогорец-
  • купа на българия-
  • продължения-
  • дузпи-
  • григоре-
  • пропуск-
  • миятович-
  • отстраняване

Мачът завърши 0:0 в редовното време, като Лудогорец изпусна наказателен удар в 94-ата минута, а "сините" триумфираха след дузпи

Левски отстрани Лудогорец за Купата след страхотна драма - 1
Снимка: БГНЕС

Левски e полуфиналист за Купата на България. "Сините" най-после доставиха радост на феновете си, елиминирайки Лудогорец в драма с дузпи - 6:5 след изпълненията им. В редовното време и след продълженията не падна гол, което доведе до ударите от бялата точка, при които имаше 11 точни изпълнения, за да се стигне до пропуска на Мавис Чибота и така Левски излезе големият победител.

"Сините" се присъединяват към компанията на ЦСКА и пловдивските Локомотив и Ботев на полуфиналите, а жребият ще се тегли във вторник.

Лудогорец може да съжалява, че не отстрани Левски. Шампионите пропуснаха златен шанс да спечелят в редовното време. В 94-ата минута вратарят на Левски Милан Миятович спаси дузпа на румънския защитник Драгош Григоре, което прати срещата в продължения.

Голямата изненада в титулярните състави на двата отбора беше решението на Павел Върба да заложи на Владислав Стоянов на вратата. Опитният страж зае мястото на Пламен Илиев. За последно Стоянов пази за първия тим на шампионите в официален мач на 18 март 2017 г. срещу Дунав (Русе) (2:2). Три дни по-късно той получи тежка контузия в коляното - скъсано пателарно сухожилие. Последваха няколко операции, които удължиха периода му на възстановяване след операцията, но ето, че три години по-късно той отново е под рамката.

Двубоят започна много динамично, като Лудогорец създаде първото си по-сериозно положение още в 3-ата минута. Каули центрира опасно в наказателното поле на Левски, където Марселиньо стреля с глава, но топката мина покрай левия страничен стълб на Милан Миятович. Малко по-късно Нуно Рейш реши да опита късмета си с удар от границата на наказателното поле на разградчани, но Владислав Стоянов спаси.

В 18-ата минута Левски бе близо до отбелязване на гол. Станислав Костов бе изведен добре срещу Владислав Стоянов и стреля силно, но вратарят на Лудогорец изби в корнер. Само 120 секунди по-късно отново Костов пробва удар от разстояние, който обаче мина встрани от вратата на гостите.

В 21-ата минута Клаудиу Кешеру пропусна да изведе Лудогорец напред в резултата. Каули центрира от фаул и румънецът стреля с глава, но неточно. В 28-ата се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Левски. В крайна сметка Милан Миятович успя да избие в корнер с крак.

В 39-ата минута на мача Лудогорец получи право да изпълни фаул на много добра позиция пред наказателното поле на "сините". Ударът на Кешеру обаче мина в страни от вратата.

Второто полувреме започна с натиск на Лудогорец, като в 48-ата минута Вандерсон пробва удар от разстояние, но не успя да уцели вратата на Миятович. В 51-ата Владислав Стоянов излезе неразчетено при изпълнение на корнер, Ейолфсон успя да стреля с глава, но футболист на Лудогорец успя да изчисти топката преди тя да влезе в мрежата на Лудогорец.

Малко по-късно Стайн Спиерингс опита силен удар от далечно разстояние, но топката мина в страни от вратата на разградчани. В 65-ата минута Станислав Иванов излезе на добра позиция след разбъркване в наказателното поле на Лудогорец, но ударът на младока срещна тяло на съперников футболист и излезе в ъглов удар.

В 74-ата минута гостите бяха много близо до първи гол. Вандерсон излезе на много добра позиция и стреля силно по диагонала, но Милан Миятович се намеси отлично и изби в корнер. В 88-ата минута Лудогорец пропусна отлична възможност. Антон Недялков центрира остро в наказателното поле на Левски, но там играчите на разградчани не се ориентираха добре и топката бе изчистена.

В 92-ата минута Лудогорец получи право да изпълни дузпа. Каули намери непокрития Марселиньо в наказателното поле на Левски. Бразилецът бе съборен от Холмар Ейолфсон и Драгомир Драганов посочи бялата точка. Зад топката застана Драгош Григоре, чиито удар обаче бе отразен от Милан Миятович.

В продълженията двата тима намалиха оборотите и повече изчакваха грешка на съперника си, отколкото да търсят отбелязване на гол. В последната минута на първата част Стайн Спиерингс опита удар от границата на наказателното поле на Лудогорец, но той мина високо над вратата на Владо Стоянов. В 108-ата минута Живко Миланов стреля много опасно от фаул, но стражът на "орлите" успя да боксира в корнер. До края на мача двата тима създадоха още няколко положения, но така и не успяха да стигнат до гол.

При дузпите играчите на Левски бяха по-концентрирани, като вкараха всичките си шест наказателни удара чрез Живко Миланов, Иван Горанов, Найджъл Робърта, Стайн Спиерингс, Хали Тиам и Холмар Ейолфсон. За гостите първите пет дузпи бяха реализирани от Козмин Моци, Якуб Швиерчок, Драгош Григоре, Каули и Марселиньо. Мавис Чибота пък пропусна последния наказателен удар и прати Левски на полуфиналите на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван.

    7 16 Отговор
    Домусчиев си направи дарение....

    Коментиран от #4, #16

  • 2 Някой

    25 7 Отговор
    Не съм нито цесекар нито левскар.
    Лудогорец си получи заслуженото по скоро Дормус Ага.Няма да му стане номера с ония Пипи да разкарар Левски Божков има какво да направи.Цялата офанзива е да разкарва отборчета да няма кой да му пречи.
    Божков каде си Проверки на Пеевски Дормуса Доганчо

    Коментиран от #10

  • 3 Привет

    13 21 Отговор
    Пълен цирк
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фен

    18 20 Отговор
    Слаб , селски мач ! 22 мухи без глави и няколко хиляди глави пълни с мухи .
  • 6 И ВСЕ ПАК

    19 5 Отговор
    ЧЕСТИТО!
  • 7 Behemoth

    2 12 Отговор
    Мъчат са ...ама що?
  • 8 ФЕН

    21 7 Отговор
    Левски има най голямата публика и е много, много силен! Поради тези причини трябва да играе в ШЛ, направо на елиминациите, бе никакви лиготии като групи и т.н. Единствения , който го спъва да се развива е Венци Стефанов, който е много дебел и никога не урежда мачовете.
  • 9 Фактъ

    17 9 Отговор
    Левски е религия !

    Коментиран от #12

  • 10 Някой

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Който ми е дал минус е подлога на Боко Доган Дормуса.

    Коментиран от #11

  • 11 Реално

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Третия в Триадата е Шиши .
  • 12 Д-р

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Фактъ":

    По-скоро патология ..
  • 13 Баро Вкаров

    5 12 Отговор
    Честита победа,мили говеда!
  • 14 lukas

    17 0 Отговор
    Елиминирането на Лудогорец стана възможно единствено поради отсъствието на Мартин Райнов. Ако този куц кон беше на терена, Левски нямаше да стигне и до продължения. 90% от допуснатите от отбора голове се дължат на негови фрапантни грешки.
  • 15 Лудогорец8

    14 3 Отговор
    Честито на левски-софия!
  • 16 😂🤣😂

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван.":

    Или по-скоро им взе даренията.
  • 17 Кольо

    6 7 Отговор
    Само Левски олеее
  • 18 пророк

    3 3 Отговор
    Елементарно,Уотсън,сега пък Лефски ще легнат за шампионата.Стара българска картинка.
  • 19 ФЕН

    1 0 Отговор
    Левски-Турските бежанци 6:5
  • 20 Професор по Стоманобетон

    2 1 Отговор
    Левскар и цесекар си е диагноза..нещо като чалга.
  • 21 Независим

    3 3 Отговор
    Според мен съдията се опита да помогне на лудогорец с тази дузпа в последните секунди на продължението,когато вече няма време за реакция.Да се радва ,че съдбата беше с него след това ,защото просто не го виждах как ще излезе от стадиона...
  • 22 волен сидеров

    2 0 Отговор
    не е страхотна драма а-СТРАХОТНА ИЗМАМА,важното е да се спасят и да привлекат спонсор,че да има мачове цска-уевски