Last news in Fakti

7 Март, 2020 19:33 2 228 1

ЦСКА изпревари Левски след бой над Берое

  • берое-
  • цска-
  • футбол-
  • греъм кери

В герой за "червените" се превърна Греъм Кери, който вкара и двата гола

ЦСКА изпревари Левски след бой над Берое - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА записа победа с 2:0 при домакинството си на Берое, в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. И двата гола в мача на стадион "Българска армия" паднаха през втората част.

В герой за "червените" се превърна Греъм Кери, който вкара и двата гола. Фантастичните му попадения стоплиха феновете на "Армията", които напоследът нямат много поводи за радост. По този начин ЦСКА изпревари Левски във временното класиране. "Сините" обаче са с мач по-малко. Утре гостуват на Ботев Враца.

Домакините влязоха по-добре в мача и организираха няколко опасни слизания по дясното крило от Греъм Кери. Още в 1-ата минута той се опита да изненада вратаря на Берое Душан Перниш с удар от 25 м, но топката мина встрани от вратата. Гостите отговориха с шут на Пиер Фонкьо, който също излезе в аут.

В следващите минути с добри изяви в защитата на старозагорци се отличиха Октавио Мантека и Стив Фуртадо.

ЦСКА бе най-близо до попадение в 33-ата минута, когато чудесен удар на Кристиян Малинов мина на см от левия стълб на Перниш. Четири минути по-късно левият халф-бек на Берое Крум Стоянов прати топката във вратата на ЦСКА, но още преди попадението асистент-съдията правилно вдигна флага за засада.

В секундите преди почивката Пламен Гълъбов имаше решаваща намеса, след като пресече прострелно центриране на Крум Стоянов в близост до вратата на Бусато.

Въпреки че играта не бе груба, реферът Ивайло Стоянов показа пет жълти картона - два на домакините и три на гостите.

Той откри резултата с гол-шедьовър в 59-ата минута от фаул. Ювелирното му изпълнение прати топката в паяжината и не остави никакви шансове на Перниш.

В 72-ата минута Греъм Кери доближи ЦСКА до трите точки с още едно страхотно попадение. Продължителна атака на "армейците", в основата на която бяха резервите Али Соу и Рафаел Енрике, достави топката на ирландеца. Той я овладя елегантно с гърди и от въздуха направи безпомощен Душан Перниш за втори път.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    2 2 Отговор
    Да така е само че Цска изпревари Левски при ФАЛИРАНЕТО Цска ФАЛИРА а Левски НЕ и ЦСКА тире менте не е Цска.