Last news in Fakti

13 Март, 2020 17:21 1 424 0

Мачът България - Унгария остава по програма, но всичко може да се промени

  • бфс-
  • национален отбор-
  • христо запрянов-
  • футбол-
  • унгария-
  • бараж-
  • евро 2020

Не е обсъждан вариант мачът да се проведе в друга държава

Мачът България - Унгария остава по програма, но всичко може да се промени - 1

Пресаташето на БФС - Христо Запрянов опита да даде яснота на въпросите, които моментално се появиха в медийното пространство, след като стана ясно, че българският шампионат преустановява своята дейност поне до 13 април. Също така той допълни, че от футболната ни централа ще реши дали и по какъв начин ще се проведе баража срещу Унгария за Евро 2020, като от съюза ще се съобразят с решението на държавните власти.

"С оглед на приетото извънредно положение от Народното събрание, Българският футболен съюз се съобразява с него, тъй като ние сме в постоянен контакт с държавните власти, с Министерството на здравеопазването, с кризисния щаб, с Министерството на спорта. Предвид мерките, които бяха гласувани днес, първенството се преустановява в рамките на този срок, т.е. до 13 април"

"Важно уточнение е, че в момента се сформира експертна група, която ще работи върху различните варианти за доиграване и актуализиране на програмата на първенството. Внасям уточнение, че всичко в крайна сметка зависи от УЕФА и евентуалните промени в международния календар, които ще бъдат обсъждани във вторник. Вече е ясно, че ще има конференция с участието на представители на всички страни членки и на нея ще се решат много важни въпроси, които касаят и международните турнири, и европейското първенство", каза още Запрянов.

"Ако приемем, че ситуацията се нормализира и на 13 април вече може да дадем нов старт на футбола в държавата, тогава отново зависи от международния календар - до кога ще се доиграва първенството, как ще се доиграва, какъв е принципът и т.н. В момента има експертна група, която се заминава и своевременно ще следи процесите и ще мисли различни варианти".

"Имаме предвид дори и старта на трансферния период, но отново казвам, заради обстоятелствата, всичко това подлежи на промяна от страна на ФИФА и УЕФА. Още веднъж да кажа - препоръчваме на абсолютно всички клубове при решение да продължат тренировъчния си процес, да взимат всички необходими мерки, които са препоръчани от Министерството на здравеопазването и кризисния щаб".

"Към момента (за мача България - Унгария) това е казус, който не само България има. Доста други страни също обявиха извънредно положение и взеха доста сериозни мерки. Що се отнася до мача срещу Унгария, това не е решение на УЕФА, а на БФС, което зависи от решението на държавните власти. Всичко това ще бъде решено във вторник, когато ще бъдат представени всички казуси на 55-те страни членки. Към момента Българският футболен съюз работи по организацията на мача с Унгария като мач без присъствие на зрители и журналисти, т.е. мач при закрити врата. Правя уточнението, че във вторник всичко това може да се промени", заяви още той.

"Не е обсъждан вариант мачът да се проведе в друга държава. Това ще бъде решено на конферентния разговор с президента на УЕФА и останалите страни членки. Към момента ситуацията е такава - България - Унгария би трябвало да се играе при закрити врата, но във вторник ситуацията може и да се промени. Решението, което беше днес касае професионалния ни футбол, а именно Първа и Втора лига".

"Няма как БФС да забрани на професионалните футболни клубове да продължат тренировъчния си процес, но апелира към тях да спазват всички разпоредби и препоръки на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб", завърши пресаташето на БФС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА