16 Март, 2020 20:42 2 770 0

Ливърпул вече е най-скъпият отбор в света

  • ливърпул-
  • юрген клоп-
  • футбол-
  • манчестър сити

Общата стойност на състава, воден от Юрген Клоп, в момента се изчислява на 1,4 милиарда евро

Ливърпул вече е най-скъпият отбор в света - 1

Отборът на Ливърпул вече е най-скъпият отбор в света, след като Футболната обсерватория на „CIES“ обяви резултатите от последното си проучване. Общата стойност на състава, воден от Юрген Клоп, в момента се изчислява на 1,4 милиарда евро.

По този начин „мърсисайдци“ изпреварват Манчестър Сити, който вече е втори със стойност от 1,3 милиарда евро. Испанските грандове Барселона (1,17 милиарда евро) и Реал Мадрид (1,11 милиарда евро), както и Челси (1,008 милиарда евро) допълват топ 5.

20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед пък е шестият клуб и последен клуб, който разполага с отбор, преминаващ границата от 1 милиард евро.

За изчислението „CIES“ са използвали формула, включваща възрастта на отделните играчи, тяхното представяне, икономическата стойност на самия клуб, както и инфлацията при определянето на цената на футболистите. Взема се предвид цената на 20-те най-скъпи играчи на всеки клуб от петте топ първенства на Европа.

Най-скъпият играч в света е нападателят на френския шампион Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе. Неговата цена се изчислява на стойност на повече от 250 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА