Last news in Fakti

21 Март, 2020 13:25 994 2

Асоциацията на италианските футболисти: Лудост е да подновяваме тренировки сега

  • италия-
  • серия а-
  • футболисти-
  • тренировки

Футболът в Италия беше спрян в началото на миналата седмица заради бързото разпространение на COVID-19 в страната

Асоциацията на италианските футболисти: Лудост е да подновяваме тренировки сега - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Асоциацията на италианските футболисти е против намерението на някои клубове да подновяват тренировки през следващата седмица, въпреки продължаващата с пълна сила пандемия от коронавирус. Позицията на AIF съобщи президентът на организацията Дамиано Томази.

"Това е лудост. Не знам какво минава през главата на тези, които смятат, че играчите трябва да подновят тренировки в тази ситуация", коментира Томази.

Футболът в Италия беше спрян в началото на миналата седмица заради бързото разпространение на COVID-19 в страната. Мачове в Калчото на този етап няма да се играят до 3 април, но периодът със сигурност ще бъде удължен.

Президентът на Лацио Клаудио Лотито и ръководители на няколко други отбора от Серия А заявиха по-рано през седмицата, че играчите трябва да подновят тренировки на 23 март, за да влязат в нужната физическа форма за подновяването на сезона.

Според някои информации обаче, вчера на неформална среща на представители на отборите от елита е решено всички отборни занимания да бъдат задържани до 4 април.

13 футболисти от Серия А са заразени с коронавирус, а в Италия общият брой на засегнатите от COVID-19 е над 47 хиляди души, като починалите са вече повече от 4 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.