25 Март, 2020 16:38 3 749 0

Признания на една футболна легенда - геният Ромарио

  • ромарио-
  • футбол-
  • бразилия

Определям се като женкар и в разгара си на безразборност, трябваше да спя поне с три жени в един ден

Признания на една футболна легенда - геният Ромарио - 1

Ромарио бележи една епоха в историята на футбола в края на 80-те и началото на 90-те. Неговото време в Испания остави своя отпечатък и с Барселона натрупа успехи, които го превърнаха в един от най-добрите бразилски нападатели за всички времена. Изпълненията му на терена бяха забележителни, но и тези извън него не отстъпваха по нищо.

Ромарио винаги е бил известен с репутацията си на женкар. На 54 години бившият нападател вече три пъти се е женил и има шест деца от четири различни жени. Сегашната му приятелка е с 31 години по-млада от него.

„На 100% съм неверен. Определям се като женкар и в разгара си на безразборност, трябваше да спя поне с три жени в един ден“, припомня си Ромарио.

„Когато бях на 22 години знаех, че ще успея да вкарам 1000 гола в професионалната ми кариера“, сподели бразилецът.

Десетилетия по-късно, през 2007 година Ромарио достигна тази бройка с гол за Вашку да Гама, но според статистиката на ФИФА, той не бе под №1000.

Бразилският нападател пристигна в Европа, за да облече екипа на ПСВ, където игра пет сезона. Скоро след това Ромарио остави отпечатъка си на терена и показа, че е отвъд пределните на футбола в Нидерландия.

„В Нидерландия, за да пиеш с приятел, трябва да му се обадиш три дни по-рано и да поискаш среща. ПСВ зависеше от мен. Всички го знаеха в отбора, че без мен не са същия тим“, припомня си Ромарио.

След авантюрата в Ниската земя, бразилецът преминава в Барселона на Йохан Кройф. Великият нидерландец дори сподели след време интересна случка с нападателя:

„Веднъж Ромарио ме попита дали мога да му дам два дни почивка, за да отиде в Бразилия за карнавала в Рио. Отговорих му, че трябва да вкара два гола в следващия мач и ги има, както и се случи“, каза Кройф.

В Барселона Ромарио опита от вкуса на нощния живот, какъвто можеше да му го предложи само този град в Европа. Следователно ръководството на каталунците нае частен детектив, за да следи бразилеца през късните часове на денонощието.

„Ако не излизам през нощта, няма да мога да вкарвам голове“, казал Ромарио на детектива.

Ромарио бе наясно с талантът си и дори бе казал на своите съотборници, че не смята за необходимо да прави жертви на терена, освен да вкарва голове. По време на мач от Ла Лига се обръща към противников защитник.

„Ти бягаш и ти плащат за това. А на мен, за да вкарвам голове, а не да бягам“, казва бразилецът.

По-късно Ромарио има пререкания и с великия Луис Арагонес, с който се засичат във Валенсия.

Вече отказал се от футбола, великия бразилец направи опит и с политическа кариера. През 2009 година трябваше да прекара два дни в затвора, защото не е изплащал издръжка за две от децата си. Месеци по-късно той бе осъден на три години затвор за укриване на данъци.

За много футболни романтици Ромарио беше най-добрият нападател, който са виждали. Световен шампион с Бразилия и с цел да задмине Пеле.

„Никой в историята няма да е по-добър от мен“, споделя Ромарио.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА