Last news in Fakti

30 Март, 2020 10:43 2 384 4

Бивш шеф на Benetton и Renault: Алонсо и Шумахер са пилоти от едно ниво, както са Меси и Роналдо

  • флавио бриаторе-
  • формула 1-
  • михаел шумахер-
  • фернандо алонсо-
  • лионел меси-
  • кристиано роналдо

Искам да видя Фернандо отново във Формула 1”

Бивш шеф на Benetton и Renault:  Алонсо и Шумахер са пилоти от едно ниво, както са Меси и Роналдо - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Benetton и Renault във Формула 1 Флавио Бриаторе сравни Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо. Дон Флавио е работил и с двамата, като е бил част от първите две световни титли в кариерата на Михаел, и двете на Фернандо.

"Шумахер или Алонсо? Трудно е да се каже кой е по-добрият, същото като при Меси и Роналдо. Алонсо е по-малко емоционален от Шумахер. Ако говорим за работа с механиците, тогава и двамата накараха всички да работят до краен предел. Алонсо е ротвайлер, никога не се отказва. Спомням си Гран при на Сан Марино през 2005 г., тогава Алонсо спечели, а Шумахер стана втори. Михаел караше плътно зад Алонсо 15-20 обиколки и двамата не направиха грешка. Страхотно пилотиране”, коментира Бриаторе.

“Като цяло двамата са доста идентични. За мен Алонсо и Шумахер са пилоти от едно ниво. Бих искал да видя Фернандо отново във Формула 1, в един от отборите, който има приблизително 50 процента шанс да спечели шампионата. Лошото е, че няма много от тях. Всъщност са само три: Mercedes, Ferrari, Red Bull. Ако Алонсо се върне, той ще се бори за титлата. Сто процента вярвам в това", заяви Бриаторе.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джедай

    3 1 Отговор
    "Искам да видя Фернандо отново във Формула 1” И аз. Фернандо Алонсо е за Ф1. Трябва да го поканят да се върне. Без Фернандо Алонсо Формула-та не е същата.
  • 2 ннннннннн

    1 2 Отговор
    Альонзо го наричат немските коментатори,бе!
  • 3 Бачо Киро

    5 3 Отговор
    Да сравниш Алонсо със Шумахер е меко казано несериозно.
  • 4 дядоЯго

    3 1 Отговор
    Михаел Шумахер е последната жива легенда на F1 . Не го сравнявайте с никой. За сега той, все още, е полубог !