Last news in Fakti

31 Март, 2020 21:35 10 288 13

Трагедия застигна гросмайстор

  • левон аронян-
  • шахмат-
  • гросмайстор-
  • трагедия-
  • катастрофа

На 15 март жената на Левон Аронян е претърпя зловеща автомобилна катастрофа, при която се вряза в бетонен стълб на мост в Ереван

Трагедия застигна гросмайстор - 1

Арменският шахматист Левон Аронян преживя страшна трагедия. Неговата съпруга Ариан Кайоли не успя да се пребори за живота си. На 15 март тя претърпя зловеща автомобилна катастрофа, при която се вряза в бетонен стълб на мост в Ереван. Две седмици по-късно австралийската шахматистка почина от раните си.

„Нямам думи да опиша тъгата заради смъртта на моята съпруга Ариан. Тя беше интелигентна, работлива и лъчезарна личност, която се наслаждаваше на живота. Обичам те, скъпа, почивай в мир“, написа Аронян в „Туитър“.

37-годишният Левон Аронян спечели Световната купа на ФИДЕ през 2005 и 2017 г. и изведе националния отбор на Армения до златните медали от шахматните олимпиади през 2006, 2008 и 2012 г., както и до световната отборна титла през 2011 г. Той е бивш световен шампион на шах960 (2006 и 2007), ускорен шахмат (2009) и блиц (2010).

Трагедия застигна гросмайстор


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    27 4 Отговор
    Едно време всички знаеха кои са Карпов, Каспаров, Курчной, Фишер, Спаски... Днес никой не знае името дори на един шахматист. И този спорт беше съсипан.

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #9

  • 2 Гостилничаря

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Едно време почти нямаше жени, вършещи неприсъщи, природно противопоказани им неща, като това в случая например. Днес все повече сме свидетели на обратното. Бог да прости починалата....
  • 3 спомням си

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    .. професор Жалов и неговите етюди неделя сутрин...

    Коментиран от #6

  • 4 Това, че ти не знаеш

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Не значи, че и другите не знаят. И не е Курчной, а е Корчной.

    Коментиран от #8

  • 5 Сандо

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Има нещо вярно.След тоталното комерсиализиране,поредицата нововъведения шахмата не е това,което беше.Да не забравяме и почти пълното пренибрежение от страна на СМИ.
  • 6 München

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "спомням си":

    Доц. Жалов и “ Бързи, смели, сръчни”, и бате Мишо!!!!
  • 7 Цървул

    14 0 Отговор
    Ами Владилен Попов,който по време на един етюд,беше със сако и вратовръзка, а камерата без да иска,показа че отдолу под кръста, е по къси гащи..
  • 8 Plovdiv

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Това, че ти не знаеш":

    Знам, че е Корчной, разбира се. Но навсякъде има опция за корекции, тук незнайно защо я няма... Иначе по темата - маргинализирането на световния шахмат започна от ината на един човек на име Флоренсио Кампоманес. Бог да го прости, но е факт, че той внесе разкола в световния шахмат.
  • 9 Баро Вкаров

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Не знаеш кой е Аронян!?Ами не се напъвай,явно твойта сила е в играта на сантасе!
  • 10 Обективно

    8 4 Отговор
    Жалко за жената ! Да почива в мир ! Все още има фенове на тази уникална игра. Все пак имаме наш играч, световен шампион и с ЕЛО топ 10 на вечната листа. На сведения вижте ЕЛО-то на “големия” играч Боби Фишер...

    Коментиран от #11

  • 11 Баро Вкаров

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Обективно":

    И ти си написал голяма глупост!Великият Боби Фишер имаше ело 2790, с около 200 точки по -високо от тези след него,по онова време!Нямаше как да го направи по високо, защото нямаше никой от неговата класа пак по онова време,а и той спря да играе!В наше време Ело коефициента девалвира!
  • 12 Pompev

    1 1 Отговор
    Корчной играл със починалия унгарец Мароци през комунизма.Дори баба ми казваше:лягай,да не дойдат мароци
  • 13 Боли ме уя за гросмайстори и тенисисти

    1 0 Отговор
    Като че ли не е трагедия че умират хора от коронавирусът