Last news in Fakti

12 Април, 2020 10:18 2 126 9

Барселона: привкус на корупция и голямо его

  • барселона-
  • бартомеу-
  • скандали

Изглежда, че президентът на Барса Джосеп Бартомеу сериозно го е загазил

Барселона: привкус на корупция и голямо его - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Напрежението в Барселона става все по-голямо с всеки изминал ден, пише Гонг. В момента компанията Price Waterhouse Coopers (PWC) провежда вътрешен одит, засягащ мониторинга на социалните мрежи и по-конкретно сделката с фирмата I3 Ventures, за която се твърди, че е била наета от клуба с цел да се грижи за добрия имидж на президента Джосеп Бартомеу, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Гуардиола и Жоан Лапорта.

Каталунският вестник Sport публикува първите изводи от доклада на Price Waterhouse Coopers.

Той разкрива, че от Барселона са платили на I3 Ventures изключително висока сума - 980 000 евро. Справка показва, че за подобни консултантски услуги компаниите обикновено таксуват клиентите си с между 120 000 и 150 000 евро. Въпросната сума е била разпределена в пет фактури от по 198 000 евро.

Това е направено с цел всяка фактура да не надхвърля 200 000 евро и по този начин да не бъде разглеждана от контролна комисия. Договорите са били сключени с пет различни фирми, свързани с I3 Venture. Условията в тях са били идентични.

В доклада се подчертава, че I3 Venture има съмнителна репутация и е странно защо от Барселона са наели компания, базирана в Уругвай, а не някоя испанска, която може да предложи същите услуги на по-високо качество и по-изгодна цена.

Разкритията на Sport идват на фона на скандалите в ръководството на Барселона от последните дни. В четвъртък шестима от директорите на клуба подадоха оставки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Magi

    11 0 Отговор
    Долу ГЕРБ !!!!!!
  • 2 Урррр за Тиквуций

    11 0 Отговор
    Съд за крадеца Тиквуций
  • 3 Неграмотен

    3 0 Отговор
    Пет по 198 000 прави 990 000 €. математици
  • 4 къщата

    5 0 Отговор
    нашия барцелонски също
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГА23

    5 0 Отговор
    990К? Аматьори. Елате Боко да ви покаже как се играе на едро. В Тиквената територия се започва от 75М!
  • 8 Valio

    1 0 Отговор
    Кво стана с къщата на олигофрена борисоооооффф???
  • 9 Бежанец

    0 0 Отговор
    За усвоените и пренасочени пари към сепаратистите в Каталуния има много материал за разследване.Тези пари са дребни,спрямо продадени мачове и фрапиращите купувам-продавам футболисти за милиони,особено с ПСЖ,както и новите слухове и предположения.