14 Април, 2020 09:19 1 675 3

Павел Колев се завръща в БФС ако...

  • павел колев-
  • стилиян петров-
  • коронавирус

Стенли все още не е обявил официално, че ще се кандидатира за поста

Павел Колев се завръща в БФС ако... - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият изпълнителен директор на Левски Павел Колев може да се завърне в БФС. Това ще се случи, ако легендарният Стилиян Петров спечели изборите за нов президент на футболната централа, съобщава Меридиан мач.

По принцип конгресът трябваше да се проведе през юни, но заради пандемията бе отложен за есента. Самият Стенли все още не е обявил официално, че ще се кандидатира за поста. Според някои информации обаче именно той е фаворит за наследник на Борислав Михайлов. Първоначално Петров отричаше, но наскоро намекна, че обмисля вариант да се кандидатира за поста.

"Радвам се, че името ми се спряга за този пост, но аз вече 20 години съм извън България, което донякъде е добре, но от друга страна не толкова. Президентът, който поеме нещата, трябва да бъде заобиколен от силен екип, при мен това в момента е проблем. Не мога да дам категоричен отговор, но трябва да анализирам още нещата. Дали въобще могат да се променят, дали хората искат нещата да се променят. Финално мнение мога да дам, когато има дата за конгрес. Ще обмисля сериозно нещата", сподели Петров.

Павел Колев дойде в Левски в началото на 2019 г. именно от БФС, където заемаше поста на зам.-изпълнителен директор. Няма съмнение, че в тази си роля той вършеше доста добре своята работа. Преди това Колев бе пресаташе на родната централа. Стилиян Петров и Павел Колев са се сближили около курса на УЕФА за управление на икономика на спорта, който бе създаден само за бивши футболисти и бившият халф завърши. Настоящият ръководител на Левски помагал много на Стенли по време на ученето. Както е известно, с новата диплома Петров вече има право да работи като генерален мениджър на европейски футболни клубове. Според запознати Колев вече се е свързал със Стенли и двамата обсъждат евентуална съвместна работа в БФС.

Факт е, че състоянието на Левски не е никак цветущо. Основният спонсор на клуба вече не дава пари и реално в последните месеци "сините" се издържат от своите фенове. Колев измисли много варианти за финансиране, но реално без солиден спонсор, няма как Левски да бъде конкурентноспособен и да участва в битката за титлата, тъй като клубът има много неотложни задължения. Още повече, че ако на "Герена" евентуално дойде нов собственик и съответно генерален спонсор, настоящата позиция на Колев не е гарантирана.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ацо

    3 0 Отговор
    Ами нормално за един дезертьор,сребролюбец и гьонсурат! Важно е заплатата да тече,независимо кой я дава!!!
  • 3 Отегчен

    1 0 Отговор
    Не е ли най-добре просто да се закрие професионалният футбол в България , само лапат пари , а резултати - никакви !