Last news in Fakti

15 Април, 2020 16:11 2 089 2

Коронавирусът взе живота на герой от трагедията на "Хилзбъро"

  • коронавирус-
  • хилзбъро-
  • трагедия

Един от най-трагичните инциденти във футбола се разиграва на стадиона на Шефилд Уензди на 15-и април 1989-а година

Коронавирусът взе живота на герой от трагедията на "Хилзбъро" - 1

Върлуващият коронавирус е причина за смъртта на герой от легендарна снимка, направена след трагедията на стадион "Хилзбъро" в Шефилд, съобщава вестник www.liverpoolecho.co.uk.

Дейв Роуланд е починал, след като се е заразил и не е успял да преодолее новия вирус, като си е отишъл няколко дни преди годишнина от трагедията, която се отбелязва днес.

Коронавирусът взе живота на герой от трагедията на "Хилзбъро"

Един от най-трагичните инциденти във футбола се разиграва на стадиона на Шефилд Уензди на 15-и април 1989-а година, когато се срещат Ливърпул и Нотингам Форест в полуфинал за Купата на Англия. В резултат на това умират 96 човека, всичките фенове на Ливърпул.

В този момент е направена и може би най-известната снимка от деня - млад мъж седи върху парапет на оградата, около него са само отломки от стадиона, плаче и е покрил лицето си с шала на Ливърпул. Този човек е Дейв Роуланд.

Коронавирусът взе живота на герой от трагедията на "Хилзбъро"

Тогава на 34 години мъжът заедно с негови приятели са открили под отломките 17-годишния Хенри Роджърс, който e бил премазан и се е борил за живота си. За съжаление Роуланд и приятелите му не успяват да го спасят. Именно след смъртта на момчето Дейв Роуланд сяда на ограждението и заравя лицето си в шала, когато е направена снимката.

Самият Роуланд доживя до 65 години, но не успя да пребори новия коронавирус. За смъртта съобщава дъщеря му - Мишел Хоупууд, която казва: "За баща ми имаше три големи любови в живота: футболът, рок-музиката и семейството. Винаги съжаляваше за станалото на "Хилзбъро", но никога не спря да обича играта".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    7 0 Отговор
    Само добрият умира млад, всичкото зло остава да живее вечно... Така се пее в една от песните на Айрън Мейдън, чийто фен вероятно е бил и този човек...
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Коя е тази песен колега?