Last news in Fakti

15 Април, 2020 19:38 1 624 0

Барса предлага бразилец на Арсенал и Челси

  • филипе коутиньо-
  • челси-
  • футбол-
  • арсенал

През този сезон Филипе Коутиньо играе под наем в Байерн Мюнхен

Барса предлага бразилец на Арсенал и Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Барселона продължава да търси купувач за Филипе Коутиньо и е готов да предложи плеймейкъра на Арсенал и Челси, това твърди „Sun“. Смята се, че именно „сините“ са един от основните фаворити за Коутиньо. През този сезон бразилецът играе под наем в Байерн Мюнхен, но германският шампион няма да се възползват от опцията да го откупят за постоянно.

Според британското изданиее Барселона отчаяно иска да продаде Коутиньо, за да се отърве от високата му заплата, която възлиза на 290 000 паунда седмично. Барселона иска да продаде Коутиньо направо, но ще предложи на Арсенал шанса да го вземе първоначално под наем. В клаузата ще клауза за неговото откупуване на стойност от 75 милиона паунда.

Лондонският съперник на „артилеристите“ – Челси ще има същата опция, въпреки че „сините“ вече са водили разговори за купуването на Коутиньо това лято. Всеки клуб, който вземе Коутиньо под наем, ще трябва да поеме половината от седмичната му заплата или по 145 000 британски лири седмично

Ливърпул е имал шанса да си върне миналото лято Коутиньо под наем, но „червените“ са отказали, след като мениджърът Юрген Клоп се е опасявал, че повторното му завръщане в отбора ще дебалансира стартовата му единайсеторка.

Бъдещето на Коутиньо вероятно ще бъде усложнено от продължаващата пандемия от коронавирус, която принуди футбола да спре. Отварянето и на трансферния прозорец изглежда, че ще бъде отложено, ако останалите мачове трябва да се играят това лято.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА