Last news in Fakti

18 Април, 2020 15:51 2 770 0

Страхотна инициатива на тримата големи в тениса - Джокович, Федерер и Надал

  • новак джокович-
  • роджър федерер-
  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт

Играчите от топ 5 трябва да внесат по 30 000 долара, останалите от 6-о до 10-о място - по 20 000 долара и т.н.

Страхотна инициатива на тримата големи в тениса - Джокович, Федерер и Надал - 1


Тримата водещи тенисисти през този век Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал предложиха играчите от топ 100 в ранглистата да помогнат на нискоразредните тенисисти, които се оказаха в трудна ситуация след спирането на сезона заради коронавируса.

Предложението на "Тримата големи" бе публикувано в туитъра на редактора на Sports Illustrated Джон Вертхейм. Джокович, Федерер и Надал инициират създаване на фонд за помощ на по-ниско поставените тенисисти, като играчите от топ 5 трябва да внесат по 30 000 долара, останалите от 6-о до 10-о място - по 20 000 долара и т.н.

Освен това, АТП и организаторите на турнирите от Големия шлем ще внесат във фонда още по 500 000 долара. Тези средства трябва да бъдат разпределени по 10 000 долара на тенисист и са предназначени за играчите от 250 до 700 в ранглистата. На този етап заради пандемията сезонът в тениса е спрян до 13 юли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА