29 Април, 2020 20:25 2 114 3

42 години от най-категоричната победа в Бундеслигата (ВИДЕО)

  • бундеслига-
  • футбол

Борусия (Мьонхенгладбах) разгромява Борусия (Дортмунд) с 12:0

42 години от най-категоричната победа в Бундеслигата (ВИДЕО) - 1

На днешния ден преди 42 години Борусия (Мьонхенгладбах) разгромява Борусия (Дортмунд) с 12:0 и поставя рекорда за най-голяма победа в историята на германската Бундеслига. На 29 април 1978 година се играе последният кръг от германското първенство през сезон 1977/78. Тимът от Мьонхенгладбах се бори за титлата, но се нуждае не просто от победа, а от унищожителен резултат, тъй като в същото време лидерът и кандидат-шампион Кьолн гостува на последния в класирането Санкт Паули, който няма шанс да се спаси от изпадане.

Борусия (Мьонхенгладбах) постига немислимото и съсипва съперника си, който не се бори за нищо в този момент, с двуцифрен резултат - 12:0! Пет гола отбелязва Юп Хайнкес, който по-късно ще се превърне в легенда в треньорската професия. Той открива резултата още в първата минута, а с попадения в 12-ата и 32-ата минута оформя своя хеттрик още преди почивката. В 59-ата и 77-ата минута Хайнкес става автор на още две попадения. По два гола добавят Карстен Нилсен (13, 61) и Карл (Кале) Дел'Хайе (22, 66), а по веднъж поразяват вратата на дортмундци Херберт (Хаки) Вимер (38), Евалд Лийнен (87) и Кристиан Кулик (90).

Историческият резултат на "Райнщадион" в Дюселдорф обаче не помага на отбора от Мьонхенгладбах, който в крайна сметка остава на второ място в класирането, с равни точки, но по-лоша голова разлика от Кьолн. "Козлите" също записват разгромна победа в последния кръг, печелейки с 5:0 гостуването си на Санкт Паули и с голова разлика +45 запазват първото място и триумфират. Любопитното е, че и Кьолн, и Борусия (М) завършват сезона с по 86 отбелязани попадения, но малко по-добрата защита на "козлите" (86-41) им носи титлата, след като Борусия приключва с голова разлика +42 (86-44).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ggg

    3 2 Отговор
    яко черно тото и купени мачове още от 78м

    Коментиран от #2

  • 2 fks

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ggg":

    А не тебе ще те питат.
  • 3 Ха ха

    2 0 Отговор
    Ако Борусия играеше десет минути по късно щеше 16:0 да бият.