Last news in Fakti

30 Април, 2020 14:43 1 484 0

Пари Сен Жермен е шампион на Франция

  • псж-
  • футбол-
  • пари сен жермен

Според информацията окончателното класиране е било оформено на принципа на средно спечелени точки на мач

Пари Сен Жермен е шампион на Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Френската футболна лига е взела окончателното решение да обяви Пари Сен Жермен за шампион на страната, въпреки че сезонът в Лига 1 няма да се доиграе. Това обяви първо "Екип", а след това бе подето и останалите медии във Франция и по света.

Според информацията окончателното класиране е било оформено на принципа на средно спечелени точки на мач. Така на практика съществените позиции от настоящето подреждане се запазват.

Марсилия и Реймс ще играят заедно с ПСЖ в Шампионската лига, а Лил, Реймс и Ница ще участват в Лига Европа. Амиен и Тулуза изпадат. Лориен и Ланс би трябвало да спечелят промоция за Лига 1.

Шампионатът в Лига 1 бе прекъснат в момент, в който ПСЖ водеше с 12 точки пред Марсилия и имаше мач по-малко.

Преди два дни премиерът на Франция Едуар Филип обяви, че първенствата в Лига 1 и Лига 2 няма да завършат, тъй като в страната няма да се провеждат големи спортни събития до началото на септември, дори и при закрити врата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА