Last news in Fakti

2 Май, 2020 14:29 3 678 8

Костадин Видолов: Яд ме беше, че не заминах за САЩ 94 година заради интереси

  • костадин видолов-
  • национален отбор-
  • сащ 94'-
  • футбол

На световното заминаха хора, които дори не водеха пълноценен тренировъчен процес

Костадин Видолов: Яд ме беше, че не заминах за САЩ  94 година заради интереси - 1
Снимка: botevplovdiv.bg

Някогашният техничар Костадин Видолов навършва днес 50 години. Коцето е една от емблемите на пловдивския футбол, като през 2011 година предаде фланелката си на младока Тодор Неделев пред 13 000 зрители на "Колежа".

Носил е екипите и на грандовете ЦСКА и Левски, като с "червените" записва много силна пролет през есента на 1996 година, след което е транфериран в Бурсаспор. Със своите 15 мача през сезона той става шампион на България с ЦСКА. За националния отбор халфът има 16 двубоя и един гол. Коцето отпада в последния момент от селекцията на Димитър Пенев за Мондиал'94.

"Яд ме беше, че не заминах за САЩ, няма какво да се заблуждаваме. Но повече ме беше яд, че отпаднах от състава заради странични неща и някакви интереси. На световното заминаха хора, които дори не водеха пълноценен тренировъчен процес", споделя Видолов, цитиран от "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    И не само Видолов, а още Илиан Илиев, Кирил Метков, Кайзера.... Факт е че имахме много добри футболисти за разлика от сега и не всички можеха да намерят място в състава! Факт е и обаче, че Пената взе и много нападатели, които беше ясно от самото начало, че няма как да използва, както и трайно контузия иначе добър футболист Ники Илиев!
  • 2 Бг футбол

    13 0 Отговор
    Важното е че със тези футболисти който заминаха направи фурор.Ако не беше съдията можеше и на финал да играем.
  • 3 гого

    7 0 Отговор
    Така и не ми стана ясно,защо пената извика Бончо Генчев и Георги Георгиев в Сащ като за нищо не ставаха.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Милюз

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гого":

    Защото французите не издават виза на Костадинов и Пенев, а Георгиев тогава играч на френския Милюз отива до границата, прибира ги у дома и после със самолет летят до Париж.
  • 5 Без коментар

    7 2 Отговор
    С Видолов и Ил.Илиев България щеше да бъде много по силен отбор защото и двамата бяха в топ форма ,а Балъков първите мачове го нямаше никакъв.Жалко.Шуробаджинащина която продължава и то в голяма степен.За това нямаме нищо истинско защото се търси длъжност за човека ,а не човек за длъжността.
  • 6 Връстник на САЩ 94

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гого":

    Бончо вкара решителната дузпа на Мексико бе! Ако не бе той Лечков щеше да напълни гащите, без спокойствието дело на Бончо Генчев
  • 7 veseli4o

    0 0 Отговор
    Повече заслужаваше шанс от Велко Йотов!Това е на кратко!Какъв Коце Видолов, който бе още в сянка и си риташе в Ботев?Не беше още изпъкнал и имаше по-добри!С нищо нямаше да помогне!Да не говорим колко му бе плачевна кариерата по чужбина!А за туристите тъпотия и много неуважително!Кои бяха те?Бончо Генчев с трансфер в Спортинг Лисабон!После първият българин в Англия!И игра много добре за Ипсуич!За това бе включен и на Евро96!Петър Александров включил се добре в мача с французите!Дълги години голмайстор в Швейцария и на 33 години изпрати оферта Борусия Дортмунд за него!Но счупи ръката си тогава!Преди това в Славия голмайстор!На 33 години и химерно вече да мечтаем наш играч да го иска такъв гранд!Петър Михтарски с трансфер от Левски в Порто!Голмайстор и за друг португалски отбор!Страхотни игри и за ЦСКА!После бе и във Волфсбург бе!В днешно време може да мечтаем само за трансфер на наш играч в Порто!Това не е случаен отбор на по разбиращите от футбол!Ивайло Андонов голмайстор бе в ЦСКА и надежда на червените!Заслужил повиквателна!Ники Илиев пък първият доказал се в Италия!Но бе контузен!Може би на стари лаври е разчитал Пената и го включи!А и по класен от Запрян Раков на практика!И стигаме то Георги Георгиев-Гецата играещ във втородивизионен френски тим!Писа се някъде,че бил цесекарин и помогнал с паспортите във Франция и за това го взели!Може би там бе нужна промяната!Николай Тодров-Кайзера като по млад от него с две години!Играл в по именит отбор като Монпели

    Коментиран от #8

  • 8 veseli4o

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "veseli4o":

    Исках да поясня Илиян Илиев вместо Велко Йотов!Той повече заслужаваше повиквателна!