Last news in Fakti

5 Май, 2020 19:31 1 622 6

Стана ясно каква сума дължи БФС на държавата и по кои програми

  • красен кралев-
  • футбол-
  • бфс

Щом от БФС са получили одобрение да получат помощ по схемата 60/40, значи документите им са били наред

Стана ясно каква сума дължи БФС на държавата и по кои програми - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че БФС трябва да върне пари на държавата по две програми - за развитие на ДЮШ и провеждането на Европейското първенство през 2015 година.

"Щом от БФС са получили одобрение да получат помощ по схемата 60/40, значи документите им са били наред. Проверката на работата на БФС приключи отдавна. Водим кореспонденция с БФС на тази тема. Резултатът е, че БФС трябва да възстанови средства. Едната програма е за развитие на ДЮШ. Направили сме проверка на 591 футболни клуба. Наши инспектори се срещнаха с представители на клубовете и те потвърдиха, че са получили екипи. Само един клуб е декларирал, че не е получил екипировка. БФС дължи 1745 лева", каза Кралев пред "бТВ".

"По-голяма е сумата, която отпуснахме за провеждането на ЕС първенство за юноши. БФС трябва да върне 142 766 лева заради по-дългия срок за наемане на стадиона на Черноморец Бургас. Възраженията на БФС са, че от УЕФА са искали 24-часово наемане на съоръженията. Прокуратурата си води собствено разследване. По програма на развитие за ДЮШ са отпуснати 3.3 млн. лева. Там не са открити никакви нарушения. Или БФС ще приеме нашата констатация, или ще възрази и съдът ще реши".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    9 0 Отговор
    ВИЕ РАЗДАВАЙТЕ ПАРИ НА ЛЯВО И ДЯСНО И ПОСЛЕ ЧАКАЙТЕ ДА ВИ ГИ ВЪРНАТ...РАЗДАВАТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА...БОЖЕ ГОСПОДИ...НЕАДЕКВАТНИ И НАГЛИ УПРАВНИЦИ....ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ...
  • 2 ужас

    10 0 Отговор
    Този министър на спорта е за Гинес.

    Коментиран от #3

  • 3 слаботоков

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ужас":

    Що бе? Виж само какъв сексапил и мъжественост излъчва! 😀😄😃😄😄😄
  • 4 ФАКТ

    6 0 Отговор
    Само глух и кьорав не разбраха,че футбола е цирей.ЛАПАНЕ на пари,ядене ,пиене и вояжи.Като прибавиш и дрогираните пияници (които били фенове)картинката се изяснява.БФС е развъдник на престъпност !
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Тези нашите министри все Пържоланчовци бе. Министърът на спорта - Пържолан, министърът на войната - 2 пъти Пържолан, а шефа им - 3 пъти Пържолан и малко Суджуклан...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.