Last news in Fakti

15 Май, 2020 07:36 2 566 10

Футболисти си купуват свирепи кучета, за да пазят семействата си

  • футбол-
  • висша ига-
  • манчестър юнайтед-
  • куче-
  • кучета

Цената на такова куче-пазач, предлагано от фирми за сигурност, достига 15 000 паунда

Футболисти си купуват свирепи кучета, за да пазят семействата си - 1

Футболисти от английската Висша лига масово купуват обучени кучета, които да пазят тях и близките им при зачестилите нагли обири по домовете им, последният от които в къщата на английския национал от Тотнъм Деле Али, съобщи "Сън“. Цената на такова куче-пазач, предлагано от фирми за сигурност, достига 15 000 паунда.

Вчера двама взломаджии заплашиха с нож Деле Али в лондонския му дом, играчът се отърва с леки лицеви контузии, а грабителите се измъкнаха с ценни бижута, сред които и 3 часовника, чиято обща стойност надхвърля 390 000 евро.

Уан-Бисака от Ман Юнайтед и съотборникът му Джеси Лингард вече пуснаха снимки с новите си четирикраки пазачи, купени от фирмата Chaperone K9 в Лестършър. Добре обучени, изключително интелигентни и верни, те са предимно от породите немска и белгийска овчарка, които се използват като служебни кучета в полицията и армията.

Кучетата преминават през едногодишно интензивно обучение от експертите на фирмата, което включва умения да защитават стопаните си при взлом вкъщи или сблъсъци с бесни шофьори при пътни инциденти. Сред клиентите на фирмата са френската звезда на Ман Юнайтед Пол Погба и рапърът Стормзи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Държавата

    8 0 Отговор
    Трябва да даде безплатно такива кучета на хората по селата!

    Коментиран от #3

  • 2 mediator37

    7 5 Отговор
    Най-преданите пазачи са кане корсо. В характера им е заложено всеки ден да се доказват на стопаните си и дори се престарават в това. Освен това кане корсо са много по-силни от тези овчарки. Те са едра порода късоглави (брахицефални) кучета и имат много по-силни челюсти и мускулатура. Убийци на всеки нападател на семейството.

    Коментиран от #4

  • 3 Сиси

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Държавата":

    Може по някое бездомно куче да им дадат, ако ЕС отпусне 100 млн. по такава програма за усвояване. Парите "усвоени" , резултата - плачевен.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Погрешно схващаш обучението при кучетата. Кучето няма нужда да убива, за да се доказва на стопанина. Изобщо кучето трябва да се доказва единствено и само при зададена команда. Всичко друго е отклонение и е опасно. Белгийскита овчарка е създадена преди повече от век и е направена да работи с хора. Изключителни кучета. Кане-корсото е бойно куче. Харесвам и дветете породи, но кането са ми малко груби и с репутация на убийци. Могат да ти направят голяма беля, ако сбъркаш с обучението. Харесвам енергичните и безобидни ваймаранери. Също много умни кучета, дори хитри до опърничавост.

    Коментиран от #5

  • 5 Не баш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Корсото не е бойна порода куче, а точно куче пазач. Кане Корсо италиано в превод точно е италианско куче пазач. Имам женско на 1.5г., с много добро поведение. Например ако оставя бебето в количката пред магазина и наредя на кучето да го гледа повярвай ми никой няма да припари до бебето. Иначе не проявява агресия към други животни или кучета, стига да не го проворикат. Уличните помияри бягаха настрана от него още като беше на 3-4 месеца. Но най-важното е, че кучето е разбрало, че мразя циганите и само да надуши преминаващи роми по пътя преграква да лае и да ръмжи зад оградата

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не баш":

    Дано да греша, че ще имаш проблем с кучето. Не ти го пожелавам, просто бъди внимателен и не му разрешавай да действа извън команда. Поздрави.

    Коментиран от #9

  • 7 Полу лалугер от Хонолулу

    1 0 Отговор
    Ще си купя , ако може да изяде тъщата .
  • 8 Чудесен коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не баш":

    Като роди кучето, пусни обява, и ще купя! Че много двукраки кучета обикалят, и ми е нужно такова куче!
  • 9 Защо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Смяташ така? Никога не е действало без команда, пък и дори да му кажа да нападне някой, ако аз не съм пряко застрашен ще стои и ще ме гледа учудено. Много добре разбира какво се иска от него, дори и повечето команди са излишни, винаги знае какво трябва да стане.
  • 10 Иван Дочев Скица

    1 0 Отговор
    Жена ми - Ваня кучката го хапе на всички минаващи през гара Роман .