Last news in Fakti

17 Май, 2020 21:04 1 905 2

Футболът в Европа се завръща ударно

  • футбол-
  • европа-
  • бундеслига

Очаква се съвсем скоро редица футболни първенства да последват германския пример

Футболът в Европа се завръща ударно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вчера футболът се завърна в едно от най-силните европейските първенства, а именно немската Първа Бундеслига. Както всички знаем, преди малко повече от 2 месеца футболът в почти целия свят спря заради пандемията от коронавирус, но сега малко по-малко както светът като цяло, така и футболният свят персонално започва да се завръща към нормалното за себе си.

Надеждата е, че скоро ще можем да наблюдаваме срещи и в по-голямата част от останалите шампионати на Стария континент, а не само такива от немската Бундеслига.

Все още няма официални дати за подновяване на първенствата на Англия, Италия и Испания, но и на трите места работят с цел подновяване на срещите след около месец.

''Проект рестарт'' за Висшата лига е с надежда, че първият мач ще се проведе на 12 юни. За същия ден се борят и в ''Ла Лига'' (Испания), докато в Италия се надяват, че това може да стане с ден по-късно - на 13-и.

Единственото от топ пет първенствата, което няма да завърши е това на френската Лига 1. Шампионатът бе прекратен, редом с тези на Белгия, Нидерландия, Кипър и Малта.

В още 13 държави обаче, освен Германия и Фарьорските острови, където вече рестартираха мачовете, ще се подновяват шампионатите, ако няма извънредна ситуация, свързана със заразата.

Датите са официални, а в следващите дни би трябвало още страни да излязат с конкретен график за подновяване.

Ето и страните, в които трябва да се поднови футболът съвсем скоро, с посочени дати:

Естония - 19 май

Чехия - 23 май

Унгария - 23 май

Дания - 28 май

Полша - 29 май

Израел - 30 май

Сърбия - 30 май

Албания - 2 юни

Австрия - 2 юни

България - 5 юни

Хърватия - 5 юни

Румъния - 5 юни

Исландия - 13 юни


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    5 1 Отговор
    НЯМА ИЗНЕНАДА, ЧЕ ГЕРМАНИЯ ПОВЕЖДА ХОРОТО...И ТАКА ТРЯБВА ДА Е..ТЕ ВОДЯТ ЦЕЛИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...
  • 2 Алфа Сектант

    2 0 Отговор
    Германците са бита карта, в Румъния е истината! Има една марка(с Д започва), която дърпа цялата й икономика напред ;)