Last news in Fakti

22 Май, 2020 19:05 1 006 0

Байерн дари близо половин милион евро за аматьорския футбол и спорт в Бавария

  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • дарение

Сега не е моментът да се вгледате в себе си..

Байерн дари близо половин милион евро за аматьорския футбол и спорт в Бавария - 1
Снимка: БГНЕС

Германският шампион Байерн Мюнхен дари 460 хиляди евро за аматьорския футбол и спорт в Бавария. От Байерн заявиха, че средствата са за подпомагане на клубовете, който имат финансови проблеми заради пандемията от коронавирус.

Сумата идва от феновете на Байерн, които не поискаха възстановяване на парите за билети за домакинските мачове, които сега ще се провеждат без публика. Всеки от 18-е баварски клуба в четвъртото ниво на регионална лига ще получи 20 хиляди евро, а федералната баварска спортна асоциация 100 хиляди евро.

Бившият президент на "баварците" Ули Хьонес заяви, че Байерн "може да действа от позиция на силата" и да показва своята солидарност по различни начини.

"Сега не е моментът да се вгледате в себе си. Нуждаем се от оптимизъм и солидарност в нашето общество", добави Хьонес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА