Last news in Fakti

31 Май, 2020 16:59 1 792 1

Спортен мениджър: Моделът "бащица" не е единственият начин за финансиране във футбола

  • спортен мениджър-
  • мартин камбуров-
  • футбол-
  • левски

"Няма да загине, има и други модели за финансиране, а едноличното управление на собственик и спонсор в едно не е единственият възможен вариант

Спортен мениджър: Моделът "бащица" не е единственият начин за финансиране във футбола - 1

Наскоро нападателят Мартин Камбуров заяви, че без модела „бащица“ родният футбол ще загине. Не на това мнение обаче е икономистът и спортен мениджър Виктор Кирков.

"Няма да загине, има и други модели за финансиране, а едноличното управление на собственик и спонсор в едно не е единственият възможен вариант", сподели той пред БНР. Тези модели засега са неоползотворени от клубовете и са своеобразен скрит потенциал, според неговите думи.

Бъдещето пред „бащиците“ в България продължава да е актуална тема предвид на очакваното от дни влизане в мажоритарна собственост в Левски от страна на Наско Сираков. Ако неговите идеи акциите да останат в клуба, а той да се финансира отвън от спонсори се сбъдне, това ще е нова страница в новата история.

"За Левски вероятно има подготвен сценарий със спонсорство на голяма международна компания", прогнозира Кирков.

Според него има 2 модела на развитие – единият е за отборите с многобройна публика, който може да разчита на солидно финансиране от феновете. За другите отбори бъдещето е единствено в изграждане и продажба на играчи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    2 0 Отговор
    именно-ФИНАНСИРАНЕ-а не ИВЕСТИРАНЕ-защото да плащаш на надничари които не могат да си изкарат парите е финансиране...няма тука никаква инвестиция-много точно се е изразил господин ЛАПАЧА